DANAS U SRBIJI OBLAČNO I UGLAVNOM SUVO VREME! Jedino se U JEDNOM delu zemlje očekuje kratkotrajna kiša!
Sunčano vreme, Foto: Nenad Kostić

PRAVI JESENJI DAN

DANAS U SRBIJI OBLAČNO I UGLAVNOM SUVO VREME! Jedino se U JEDNOM delu zemlje očekuje kratkotrajna kiša!

Najniža temperatura biće od minus tri stepena u Vojvodini do šest u Negotinskoj Krajini, a najviša od sedam do 12 stepeni

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima i suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ujutru će na severozapadu Vojvodine, istoku i jugoistoku Srbije biti umereno do potpuno oblačno, a u ostalim krajevima pretežno vedro. Uveče i u toku noći ponegde u Banatu kratkotrajna kiša.

Kiša
Kišafoto: Beta Dragan Gojić

Duvaće slab i umeren, u istočnoj Srbiji jak, zapadni i severozapadni vetar, posle podne i uveče u slabljenju i zatim u skretanju na južni i jugoistočni.

Najniža temperatura biće od minus tri stepena u Vojvodini do šest u Negotinskoj Krajini, a najviša od sedam do 12 stepeni.

U Beogradu će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima.

Najniža temperatura biće od minus jedan stepen do dva, a najviša oko devet stepeni.

Sunčano i suvo vreme
Sunčano i suvo vremefoto: Nenad Kostić

U ponedeljak ujutru ponegde će padati kratkotrajna kiša, a u toku dana suvo i malo toplije sa dužim sunčanim intervalima.

U utorak se očekuje jače naoblačenje s kišom u svim krajevima. Uveče i u toku noći kiša će na planinama preći u sneg.

U sredu u Vojvodini prestanak padavina, a u ostalim krajevima i dalje kišovito. Na planinama jugozapadne Srbije sneg uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 20 centimetara. Duvaće jak i olujni severni i severozapadni vetar.

Od četvrtka do subote biće malo do umereno oblačno, suvo i hladno. U nedelju novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 19. novembar 2023. godine

Očekivane biometeorološke prilike mogu relativno povolјno uticati na hronično obolele, osim na osobe sa srčanim obolјenjima kod kojih su moguće izvesne tegobe. Glavobolјa je moguća meteoropatska reakcija. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama.

Bonus video:

01:21

NIJE BILO PADAVINA U PROŠLA 2 MESECA, TREBALO BI DA IH BUDE U NAREDNOM PERIODU Todorović za Kurir TV: Kakva nas zima očekuje?

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.