RHMZ IZDAO UPOZORENJE, ČEKAJU NAS SMETOVI: Stižu nam velike količine snega, evo koji deo Srbije je PRVI NA UDARU
Sneg, Foto: RINA

vremenska prognoza

RHMZ IZDAO UPOZORENJE, ČEKAJU NAS SMETOVI: Stižu nam velike količine snega, evo koji deo Srbije je PRVI NA UDARU

Danas na Kopaoniku mestimično sa snegom

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da će i danas u popodnevnim satima biti oblačno, mestimično sa kišom, a na Kopaoniku sa snegom, uz skretanje vetra na severozapadni pravac.

Krajem dana i tokom noći severozapadni vetar ponegde će imati olujne udare, temperatura će biti u osetnom padu, kiša će preći u sneg i u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i istočne Srbije, ali i ponegde u centralnim predelima zemlјe.

Za vikend zahlađenje

U subotu umeren i jak, povremeno i olujni severozapadni , a u brdsko-planinskim predelima padaće sneg.

Jak severozapadni vetar će povremeno imati snagu olujnih udara. Mestimično se očekuje slaba kiša, dok će slab sneg padati u brdsko-planinskim predelima, kao i ponegde u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije.

Više padavina biće ujutru i pre podne u Braničevskom okrugu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Na planinama istočne i jugoistočne Srbije očekuje se od 10 do 20 cm snega, a usled olujnog vetra na planinama se takođe očekuje i stvaranje snežnih nanosa. Krajem dana i tokom noći padavine će prestati, a vetar oslabiti.

U nedelјu i ponedelјak ujutru slab prizemni mraz, u nedelјu tokom dana hladno, a početkom sledeće cedmice dnevna temperatura ponovo u porastu.

Bonus video:

01:33

SUTRA PADA TEMPERATURNI REKORD IZ 1935! Meteorolog Nedeljko Todorović otkrio kakvo nas vreme čeka posle sutrašnjeg VRELOG PETKA

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.