VELIKA PREVARA KRUŽI NAŠOM ZEMLJOM, KRADU SRPSKE GRAĐANE: Uzeli70.000 dinara, a OVAKO navlače ljude
NBS, Foto: Stefan Jokić

prevara

VELIKA PREVARA KRUŽI NAŠOM ZEMLJOM, KRADU SRPSKE GRAĐANE: Uzeli70.000 dinara, a OVAKO navlače ljude

Prevaranti su na društvenim mrežama napravili lažni profil pod nazivom "Narodna banka Srbije"

Objavljeno:

Grupa prevaranata koristi ime "Narodne banke Srbije" i uzima novac od lakovernih ljudi!

Prevaranti su na društvenim mrežama napravili lažni profil pod nazivom "Narodna banka Srbije". Oni najpre pošalju ljudima poruku da li žele da ostvare bonus, a postave pitanje i o trenutnom stanju na računu.

- Nažalost, nasedaju ljudi na ovo i ostaju bez novca. Suština svake prevare je ista. Prevaranti igraju na kartu lakomosti druge strane, kojoj nude nagradu, bonus, nasledstvo ili poklon, pa kad žrtva zagrize mamac, onda traže podatke o kartici ili direktnu uplatu! - upozorava na svom profilu udruženje "Efektiva".

1 / 5 Foto: PrintScreen/ Facebook

- Ne ostavljajte podatke sa kartice, ne otvarajte sumnjive linkove, ne uplaćujte novac nepoznatim profilima. Ako dobijete poruku od Pošte, Carine, NBS ili banke, znajte, ništa se ne dobija na poklon i ignorišite. Nije sramota pogrešiti, ali je šteta nasedati na ovako providne fazone! - navodi "Efektiva".

Prevaren čovek poslao je ovoj grupi koliko ima sredstava na računu, a oni su mu rekli da taj iznos mogu duplirati. Od oštećenog su tražili ime i prezime, broj telefona, broj kartice, datum isteka kartice.

Nakon što im je čovek dostavio ove podatke, ostao je bez novca.

Bonus video:

02:32

NARODNA BANKA DONELA DVE VAŽNE ODLUKE! Viceguverner NBS: Borba protiv inflacije se nastavlja pomoću dodatnog instrumenta!

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.