POTPISAN SPORAZUM O OBUSTAVI PROTESTA U POŠTI SRBIJE: Ovo su detalji dogovora sa Vladom Srbije
Foto: Stefan Jokić

najnovije

POTPISAN SPORAZUM O OBUSTAVI PROTESTA U POŠTI SRBIJE: Ovo su detalji dogovora sa Vladom Srbije

Takođe, dogovoreno je i uvećanje zarada svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, od 10%, počevši od 1. januara 2024. godine

Objavljeno: 21:08h

Večeras je potpisan je sporazum o obustavi protesta u Pošti Srbije.

Na sastanku u Vladi Srbije postignut je dogovor sa predstavnicima radnika Pošte Srbije, na osnovu sporazuma koji su potpisali Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predstavnici sindikata.

Sporazumom je dogovorena isplata jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, u iznosu od dvadeset hiljada dinara, najkasnije do 25. novembra. Povećanje plata, od 1. novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10%. Dodatno povećanje plata radnicima u tehnologiji dogodiće se 1. januara 2024. godine i iznosiće 10%, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21% u odnosu na trenutne zarade u tehnologiji.

Takođe, dogovoreno je i uvećanje zarada svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, od 10%, počevši od 1. januara 2024. godine.

Na sastanku je postignuta saglasnost da neće biti sankcionisanja radnika zbog nezakonite obustave rada, za sve radnike koji ispune dogovor o prestanku obustave do sutra, 16. novembra u 12 časova. Nesankcionisanje uključuje i isplatu dela zarade tokom trajanja obustave rada.

Bonus video:

01:23

NJIHOVA POLITIKA SE ZASNIVA NA NAPADU NA NAŠ ŽIVALJ! Analitičari o situaciji na KiM: Kurti pokušava da instalira svoje Srbe

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.