"U NOVOJ KUĆI ĆEMO BITI SREĆNI!": Porodica Trajkovski USELJENA u svoj NOVI DOM! (VIDEO)
Porodica Trajkovski i Srbi za Srbe, Foto: HO Srbi za Srbe

divna vest!

"U NOVOJ KUĆI ĆEMO BITI SREĆNI!": Porodica Trajkovski USELJENA u svoj NOVI DOM! (VIDEO)

Iz još jedne nove pobede HO "Srbi za Srbe", rodilo se Sunce dečije slobode!

Objavljeno:

Rekao nam je otac Dragan Trajkovski prilikom naše prve posete, kada smo posvedočili u kakvim neljudskim uslovima odrastaju njegova deca, da za njih želi sve najbolje da imaju. Najbolje je i dobio zahvaljujući našoj organizaciji i brojnim donatorima koji su se odazvali na naš apel.

Presrećan sam, hvala vam svima. Ovo je najbolja kuća, sve što sam želeo da imaju moja deca, sada imaju. I lepe sobe i krevete – nije skidao osmeh sa lica dok je ovo govorio Dragan, grleći redom sve prisutne, koji su se okupili na proslavi povodom useljenja u novi dom njegove porodice u selu Pelince, nedaleko od Kumanova.

Nema više rupa u dečijim sobama, a samim tim nema više odakle da izađe i golemi gušter, koji je plašio malu Lunu (6). Skršene prozore, zamenila je nova PVC stolarija, a deca više neće morati da se pribijaju uz svoje roditelje noću, kako bi se ugrejali. Tamu koja je bila nadvijena nad detinjstvom najmlađih Trajkovskih, razvejalo je Sunce koje se rodilo iz novoizgrađene kao sneg bele kuće.

porodica Trajkovski
porodica Trajkovskifoto: HO Srbi za Srbe

Veselje u rangu pravih svadbenih veselja, priredili su Trajkovski za nas i za ostale goste, koji su sudelovali u ovom našem projektu, za koji je izdvojeno 54.685 evra.

Nekad
Nekadfoto: HO Srbi za Srbe
Sad
Sadfoto: HO Srbi za Srbe

Kao što su bili izuzetno vredni i radni tokom same gradnje kuće, svi od reda, počeviši od roditelja Dragana i Monike, pa preko dece Milana (16), Tijane (14), Ivana (9), Lune (6), Melani (4) i Tamare (2), trudili su se da budu i pravi domaćini, kako bi se svi osećali prijatno kao gosti u njihovoj novoj kući.

Nekad
Nekadfoto: HO Srbi za Srbe
Sad
Sadfoto: HO Srbi za Srbe

Pomagao sam majstorima sve što je trebalo i jedva sam čekao da se završi kuća. Čim počne školska godina i upoznam nove drugare iz srednje škole, pozvaću ih da im pokažem gde sad živim – ponosan je bio na novu kuću i najstariji sin Milan, a posebno jer su ga i majstori koji su gradili kuću, pohvalili da je bio besprekorno vredan tokom trajanja radova.

U roku od svega četiri meseca od naše prve posete, ostvarili smo snove i najstarijoj ćerki Tijani.

Baš mi se sviđa sve. Sve što sam poželela, uradili ste. U staroj kući nam je bilo baš teško, nismo imali život tamo. U novoj kući ćemo imati bolji život i sve imamo tu. Nema više rupa u sobama i sad su nam sobe lepe – jednostavno nije mogla da poveruje Tijana, kada je videla sve ove ljude, koji su došli da podele radost sa njom i da joj predaju ključeve od kuće o kojoj je maštala oduvek.

Nekad
Nekadfoto: HO Srbi za Srbe
Sad
Sadfoto: HO Srbi za Srbe

Kao što je to već sad ustaljena praksa, osim što je kuća izgrađena, opremljena je najosnovnijim nameštajem (kuhinjski elementi, trpezarijski sto, osam stolica, kauč, francuski krevet, tri kreveta na sprat, tri ormana, tri kompjuterske stolice, tri radna stola) i belom tehnikom (šporet na drva, električni šporet, veš mašina i frižider), tako da je Trajkovskima ostalo samo da prenesu iz stare kuće posteljinu i lične stvari i da započnu novi život.

Nekad
Nekadfoto: HO Srbi za Srbe
Sad
Sadfoto: HO Srbi za Srbe

Mnogo sam zahvalna organizaciji Srbi za Srbe što su napravili kuću za moju decu. Deca će biti srećna, vesela, moći će da slave rođendane i da se druže sa svojim drugarima – prenela nam je svoje utiske i majka Monika.

Ja bih voleo da pozovem drugare za rođendan u novu kuću – radosno je uskliknuo i mlađi sin Ivan.

Trajkovske ostavljamo da uživaju u svom novom domu, a za utiske o životu u novoj kući, pitaćemo nekom drugom prilikom, s obzirom da su čekali da prođe cela ceremonija useljenja i protokolarno uručenje ključeva, pa da tek onda zanoće pod novim krovom.

Mi se od sveg srca zahvaljujemo brojnim donatorima koji su podržali ovu akciju, među kojima su posetioci Humanitarne večeri u znak sećanja na Nemanja Pricu u Beogradu, učesnici Etno večeri i Žurke iz bloka u Gracu, Manastir Jazak i Srbi u Kini. Hvala i našim dugogodišnjim saradnicima iz Kulturno informativnog centra SPONA iz Skoplja.

Porodica Trajkovski
foto: HO Srbi za Srbe

Iz još jedne naše nove pobede, rodilo se Sunce dečije slobode!

Nova kuća porodice Trajkovski
Nova kuća porodice Trajkovskifoto: HO Srbi za Srbe

Bonus video:

04:11

BAKA MILENA 60 GODINA NIJE OTIŠLA KOD LEKARA! Nakon pisanja Kurira dobila je veliku pomoć, ali jedna stvar joj MNOGO NEDOSTAJE

(Espreso / Srbi za Srbe)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.