RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Upaljen ŽUTI METEO ALARM u Srbiji, a evo ŠTA nas sve očekuje, NIJE NAIVNO
Kiša, Foto: Beta Dragan Gojić

vreme u srbiji

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! Upaljen ŽUTI METEO ALARM u Srbiji, a evo ŠTA nas sve očekuje, NIJE NAIVNO

RHMZ izdao upozorenje za vremenske prilike za sredu 15. novembar 2023. godine

Objavljeno:

U Srbiji danas oblačno, mestimično sa kišom i osetno hladnije. Na severu Vojvodine suvo, pre podne razvedravanje. U ostalim predelima prestanak padavina očekuje se sredinom dana, posle podne i uveče, a zatim i postepeno razvedravanje.

U naredna 3 sata na jugu Vojvodine, u Beogradu, zapadnoj i centralnoj Srbiji kiša umerenog, lokalno i jakog intenziteta sa tendencijom premeštanja dalјe na jug i jugoistok Srbije“, objavio je rano jutros Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od 6 do 12, a najviša od 12 do 17 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar umeren, kratkotrajno i jak zapadni i severozapadni, samo još ujutro u južnim predelima jugozapadni, posle podne u većini predela slabljenje vetra, osim u istočnoj Srbiji.

Nevreme u Srbiji
Nevreme u Srbijifoto: Beta / Emil Vas

U Beogradu osetno hladnije. Ujutro i pre podne oblačno sa kišom, sredinom dana prestanak padavina, a posle podne i postepeno razvedravanje.

Vetar umeren, kratkotrajno i jak zapadni i severozapadni, posle podne u slabljenju. Temperatura bez većeg kolebanja – od 12 do 15 stepeni.

Za vikend jače zahlađenje, u brdsko-planinskim predelima sneg

„Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u četvrtak, u petak novo zahlađenje s kišom. U prvom delu dana će u košavskom području i na planinama duvati jak južni vetar, a krajem dana i u toku noći osetniji pad temperature, vetar u skretanju na severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s). Na planinama će početi da pada sneg, a usled pada temperature, u subotu uslova za sneg biće i u brdskim predelima (od 200 do 500 m nadmorske visine) jugozapadne, južne i istočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača. I dalјe će duvati jak i olujni severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji.

Subota će biti najhladniji dan u sedmici, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od 5 do 8 °S. Drugog dana vikenda prestanak padavina, ali i dalјe hladno“, stoji u najavi koju je objavio RHMZ jutros.

Kiša
Kišafoto: Nenad Kostić

Upaljen meteo alarm

Gotovo u celoj Srbiji na snazi je žuto upozorenje zbog kiše, izuzev Pomoravlja, istočne i jugoistočne Srbije.

Žuti meteo alarm znači da je vreme potencijalno opasno: vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Bonus video:

00:28

Kiša Toniju prekinula snimanje

(Esprseo/ Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.