DRAMA U IVANJIČKOM SELU LISA: Mečka napravila HAOS na imanju Gojkovića, ovo NIJE PRVI SLUČAJ
Medved, Foto: RINA

DIVLJA ZVER

DRAMA U IVANJIČKOM SELU LISA: Mečka napravila HAOS na imanju Gojkovića, ovo NIJE PRVI SLUČAJ

Podivljala mečka je upala na imanje Gojkovića i uništila im košnice

Objavljeno:

Iako je na Goliji danas provejavao sneg, to očigledno nije bio dovoljan razlog da mečke utonu u zimski san jer je jedna upala u domaćinstvo Gojkovića u selu Lisa i napravila opštu katasrofu u košnicama. Skoro svaka je bila uništena i ispreturana, a pojedine su završile i u obližnjoj šumi.

- Nije retkost da se mečke pojave u ivanjičkim planinskim selima, ali iz godine u godine one su sve bliže kućama i ljudima, kao da se ne plaše ničega. U potazi za hranom u stanju su sve da unište. Ne znamo ni sami kako da se zaštitimo, evo više ni preko zime ne spavaju, kažu za RINU zabrinuti meštani.

Ovo nije ni prvi, ni jedini slučaj da mečke i krupne zveri pričinjavaju štetu meštanima koji ne znaju kako da se zaštite, ali ni kako da naplate minuse u koje ih odvedu upadi divljih životinja na njihova imanja.

Pčelar Tomo Kolarević nedavno se takođe našao u bezizlaznoj situaciji, jer se jedna mečka noćima vraćala na njegovo imanje i tako uništila sve košnice.

U strahu od ovih zveri su i meštani sela Čečine koji tokom letnjih meseci sa strahom svaki dan izlaze iz kuće, jer umesto ljudi vrlo lako mogu oči u oči da se sretnu sa krupnom i opasnom životinjom.

Bonus video:

00:09

Medved prošetao selom kod Prijepolja

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.