STIGLO ZAHLAĐENJE I KOD NAS, OBILNA KIŠA U OVIM PREDELIMA, A NEGDE I SNEG: Evo kada se očekuje 20 STEPENI
Foto: Nemanja Nikolić

vreme u srbiji

STIGLO ZAHLAĐENJE I KOD NAS, OBILNA KIŠA U OVIM PREDELIMA, A NEGDE I SNEG: Evo kada se očekuje 20 STEPENI

Ukupno se danas očekuje novih 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru

Objavljeno:

Srbija je i danas pod uticajem ciklona, uz oblačno i vetrovito vreme sa padavinama.

Tokom većeg dela dana u Srbiji će biti oblačno sa kišom i pljuskovima, a biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom, naročito u južnim, centralnim i jugoistočnim predelima Srbije.

Ukupno se danas očekuje novih 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i od 20 do 40 litara, a najobinije padavine očekuju se u severoistočnim, centralnim i jugoistočnim predelima Srbije.

Duvaće jugozapadni vetar, koji će u južnoj polovini Srbije biti jak.

Inače, tokom dana preko Srbije će započeti da se premešta i hladni front, a upravo uz njega biće i najintenzivnijih padavina, uz pljuskove sa grmljavinom. Po njegovom prodoru vetar će prolazno biti u skretanju na jak severozapadni, a temperatura će biti u padu.

Loše vreme, Kiša, Jesen, vetar
foto: Nenad Kostić

Maksimalna temperatura biće danas od 10°C u Bačkoj do 17-18°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 12°C.

Pred kraj dana kiša će na višim planinama preći u susnežicu i sneg, a snežni pokrivač formiraće se uglavnom na višim planinama iznad 1500 metara nadmorske visi,e

U toku večeri sa severa će uslediti razvedravanje, pa će u noći ka nedelji biti vedro i hladno, u mnogim predelima i sa maglom.

Drugog dana vikenda ujutro će biti vedro i hladno, ponegde sa maglom, na severu ponedge i sa slabim mrazom. Pre podne biće sunčano.

Već pre podne u južnim i jugozapadnim predelima očekuje se jače naoblačenje sa kišom, a ova kišna zona sredinom dana i posle podne proširiće se i do severa Srbije.

Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura biće od 0°C u delovima Vojvodine do 7°C na jugu Srbije, maksimalna dnevna od 10 do 14°C.

Kiša
foto: Nenad Kostić

U Beogradu se nakon vedrog i hladnog jutra, uz minimalnu temperaturu od 4°C, na obodu grada 2°C, pre podne očekuje sunčano. Posle podne očekuje se naoblačenje sa kišom. Maksimalna temperatura biće do 12°C.

Početkom sledeće sedmice očekuje se osetno toplije.

Biće promenljivo oblačno.

U ponedeljak se kiša očekuje uglavnom na jugu Srbije, a u utorak na severu.

Maksimalna temperatura biće preko 15°C, u utorak i do 20°C, u Beogradu do 18°C.

Da podsetimo da je prosek maksimalne temperature za sredinu novembra od 9 do 12°C, što znači da će temperature ponovo biti više i za više od pet stepeni.

U drugoj polovini sledeće sedmice očekuje se pad temperature, a prema kraju sedmice i jače zahlađenje sa kišom i padom temperature na maksimalne vrednosti ispod 10°C, dok se na planinama očekuje sneg.

Bonus video: DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.