SLIKA IZ UŽICA RASPLAKALA LJUDE ŠIROM BALKANA: "Ovo je da ti srce PUKNE!" (FOTO)
Pas u kontejneru, Foto: Udomljavanje napuštenih životinja - Užice

POTRESNO

SLIKA IZ UŽICA RASPLAKALA LJUDE ŠIROM BALKANA: "Ovo je da ti srce PUKNE!" (FOTO)

Fotografija je rastužila ljude širom Balkana

Objavljeno:

Snimak psa objavljen je na stranici kojom se nastoji udomiti napuštene pse s ulica Užica. Autori objave pojasnili su kako pas na fotografiji, na svu sreću, nije povređen ni mrtav. Samo mu je hladno. On, naime, spava u tom kontejneru.

U njega se baca otpad koji nije toliko prljav i smrdljiv kao onaj miješani, nije tako tvrdo kao na betonu, a i barem je malo zaklonjen od vetra, pa je zato odabrao tamo prespavati. Kad stisne zima, ovaj pas zna gde se može barem malo zagrijati. Nema on nikoga na svetu, osim tog kontejnera, koji mu noću daje barem malo topline.

- Ulica je surova prema onima koji na njoj žive. Zima još surovija. On više u smeću ne traži samo ostatke hrane, već i zaklon od hladnoće i vetra. Nije kriv što je napušten, nije kriv što je na ulici, nije kriv ni što ga se neki od vas plašite. Kriv je možda samo što je i dalje živ. I što pokušava da preživi. I što je u kontejneru.

Jer instinkt za preživljavanjem je jedino što im svima ostane kada mi uveče odemo svojim toplim kućama, a oni ostanu napolju. Kad muka natjera, i u smeću se može naći spas. Pa se, nekako ironično, njegov život svede na smeće - ono u koje navečer legne i ono koje ga je jedno jutro na ulicu izbacilo. Ali, on sam nije smeće. On je samo pas. Pas u kontejneru. I samo želi preživeti - objavili su.

Fotografija je rastužila ljude širom Balkana, od kojih su mnogi predlagali kako bi mu se moglo pomoći. Neki su sugerisali ljudima koji vode stranicu da mu barem naprave kakvu kućicu, da ne spava u kontejneru, no oni su im rekli da su takve kućice već postavljali, ali ih ljudi bacaju. Mnogi ne žele da u njihovoj blizini spavaju psi koje nazivaju uličnim, smatraju ih prljavim i odvratnim. Zaboravljaju, čini se, kako ti psi nisu nastali na ulici, nego su ostavljeni od ljudi. Ako su prljavi, to je zato što, kao ovaj nesretnik, spavaju u smeću. Ako su bolesni, to je zato što ih nema ko lečiti.

Bonus video:

00:05

Lepu Lukić ujeo pas

(Espreso / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.