RHMZ NAJAVIO POGORŠANJE VREMENA ZA VIKEND: Obilni pljuskovi, a u ovim delovima Srbije biće snega
Foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

vreme u srbiji

RHMZ NAJAVIO POGORŠANJE VREMENA ZA VIKEND: Obilni pljuskovi, a u ovim delovima Srbije biće snega

U Beogradu će ujutru doći do postepenog naoblačenja

Objavljeno:

Srbiju će sutra ujutru postepeno zahvatiti naoblačenje sa zapada koje će doneti kišu za vikend, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

- Tokom dana biće umereno do potpuno oblačno i vetrovito, po podne, uveče i tokom noći mestimično sa kišom. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama povremeno i jak, a na jugu Banata i sa olujnim udarima - naveli su iz RHMZ.

Najniža temperatura biće od 0 do 8 °C, najviša od 11 do 15 °C.

Kako će vreme biti u Beogradu?

U Beogradu će ujutru doći do postepenog naoblačenja. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i vetrovito, po podne, uveče i tookom noći povremeno sa kišom. Duvaće umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni vetar, koji će krajem dana biti u slabljenju. Najniža temperatura od 4 do 8 °C, najviša oko 14 °C.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u subotu biti oblačno i hladnije, povremeno sa kišom koja će na visokim planinama iznad 1.500 m nadmorske visine po podne preći u sneg.

Uveče se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, osim na jugu zemlje.U nedelju i ponedeljak će biti pretežno sunčano, uz malu i umerenu oblačnost, osim na krajnjem jugu i jugoistoku Srbije gde će se zadržati oblačno vreme, ponegde sa kišom.

Zatim se očekuje ponovo promenljivo sa češćom pojavom kiše, a dnevna temperatura biće u granicama proseka za drugu dekadu novembra.

Bonus video: DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.