KRAGUJEVČANIN VIKTOR (13) OBORIO NACIONALNI REKORD: Bravo dečko, Srbija je ponosna
Viktor Stefanović, Foto: kragujevac.ls.gov.rs

SVAKA MU ČAST

KRAGUJEVČANIN VIKTOR (13) OBORIO NACIONALNI REKORD: Bravo dečko, Srbija je ponosna

Viktor Stefanović je plivanjem počeo da se bavi od treće godine

Objavljeno:

Kragujevčanin Viktor Stefanović iz plivačkog kluba "Pirat" oborio je nacionalni rekord u disciplini 800 metara slobodnim stilom za dečake do 13 godina na Plivačkom mitingu Centralne Srbije u Lajkovcu, piše Infokg.

Viktor Stefanović je plivanjem počeo da se bavi od treće godine. Najpre na školskom bazenu u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, a potom u Plivačkom klubu “Pirat”, sa kojim je oborio nacionalni rekord.

- Nije bilo lako ostvariti ovakav rezultat. Trenirao sam dva puta dnevno i nije uvek bilo lako uskladiti školske obaveze sa treninzima. Takmičio sam se u apsolutnoj kategoriji tako da je konkurencija bila jaka. Vreme za koje sam preplivao 800 metara je 8:46:03, i tako sam oborio nacionalni rekord - rekao je Stefanović, koji pohađa Osnovnu školu “Vuk Karadžić” i odličan je učenik.

Predsednik PK "Pirat" Branko Antić kaže da je Viktor jako talentovano dete, predan svim svojim obavezama i plivanju tako da je pred njim velika budućnost.

- PK “Pirat” ima dosta kvalitetnih takmičara. Klub ima oko 140 članova jer broj varira u odnosu na godišnje doba. Oko 40 dece u ovom trenutku je u takmičarskim timovima različitih kategorija. Naš takmičarski tim je sada dobar. Na dva kola Centralne Srbije osvojili smo 79 medelja. Imamo uspeh koji je sada vidljiv i nadam se da će sledeće godine biti još bolji - kazao je Antić.

Za Viktora i njegovog trenera u Skupština grada je organizovan prijem.

- Grad kontinuirano pomaže plivačkom sportu. Dajemo subvencionisane termine na našim bazenima. Često klubovima obezbeđujemo odgovarajuću opremu i upravo za Plivačku klub „Pirat“ smo nedavno obezbedili opremu. Oni su to i opravdali i na poslednjem takmičenju, u Lajkovcu, učestvovali su sa 27 takmičara, osvojili 39 medalja, od kojih 18 zlatnih, 9 srebrnih i 12 bronzanih. Često obezbeđujemo i odgovarajuće kotizacije, pomoć za odlazak na takmičenju - rekao je član Privremenog organa grada Kragujevca, Predrag Stevović.

Viktora ovog meseca očekuje učešće na Državnom prvenstvu, na kome će PK „Pirat“ učestvovati sa više takmičara.

Bonus video: KAKO DA PROVALITE KOJI JE NAJADEKVATINIJI SPORT ZA VAŠE DETE? Jevremović odao svoju tajnu: Nikako da se teraju na silu!

01:08

KAKO DA PROVALITE KOJI JE NAJADEKVATINIJI SPORT ZA VAŠE DETE? Jevremović odao svoju tajnu: Nikako da se teraju na silu!

(Espreso/Infokg)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.