POLICIJA UHAPSILA 17 CARINIKA: Državu su oštetili za 11.500.000 EVRA!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

dolijali!

POLICIJA UHAPSILA 17 CARINIKA: Državu su oštetili za 11.500.000 EVRA!

Ministarstvo unutrašnjih poslova uhapsilo je danas 17 osoba zbog sumnje da su malverzacijama oštetili budžet Srbije
Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u saradnji sa Upravom carina i nadležnim tužilaštvom u Beogradu, danas uhapsilo 17 osoba, zbog sumnje da su malverzacijama sa akciznom robom oštetili budžet Republike Srbije za

1.384.899.685 dinara, odnosno za više od 11.500.000 evra!

Zaposleni u Upravi carina uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nesavestan rad u službi i poreska utaja. Takođe, policija je uhapsila i odgovorno lice preduzeća "Koko šoping".

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni, zaposleni u Upravi carina od oktobra 2015. do septembra 2016. godine, robu koja je uvezena iz inostranstva fiktivno razdužili za navodne potrebe raznih ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

KOLIKO SREĆE JE IMALA! SRPKINJA 2 PUTA PREŽIVELA TERORISTIČKI NAPAD! Za dlaku izbegla pucnjavu u Parizu i masakr u diskoteci!

Kako se sumnja, osumnjičeni su nesavesnim postupanjem primili u rad nekompletnu, nepravilnu i falsifikovanu dokumentaciju, i na taj način privrednim društvima omogućili oslobođenje od carine, PDV-a , akcize i drugih posebnih dažbina. Time su privrednom društvu "Koko Šoping" omogućili utaju poreza od 1.580.000 evra!

Osumnjičeni su fiktivno razdužili 832.923 boksa cigareta raznih marki, parfeme i drugu akciznu robu, koju su potom prodavali na crnom tržištu. Oni će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.