DEČAK (2) NAGAZIO NA ZMIJU USRED PARKA U SRPSKOM GRADU, GRAĐANI VAN SEBE OD STRAHA: Stručnjaci tragaju, ali...
Zmija, Foto: Printscreen/facebook

strašno!

DEČAK (2) NAGAZIO NA ZMIJU USRED PARKA U SRPSKOM GRADU, GRAĐANI VAN SEBE OD STRAHA: Stručnjaci tragaju, ali...

Dvogodišnji dečak slučajno je nagazio zmiju u niškom parku Čair

Objavljeno:

Igrajući se u blizini amfiteatra u niškom parku Čair, dvogodišnji dečak slučajno je nagazio zmiju u travi, tvrdi njegov deda Dragoljub Jovanović i kaže da su slučaj prijavili Komunalnoj miliciji i volonterima Zoo planet-a, ali da zmija nije pronađena i da je i dalje u parku, prenose Južne vesti.

Iz Zoo planet-a kažu da je slučaj prijavljen sat i po vremena nakon što je zmija primećena, te naglašavaju da Grad Niš još uvek nema službu koja će se baviti dislokacijom zmija, kao i to da oni, uz veliku želju, ne mogu da postignu sve sami.

Nakon što je dvogodišnjak nagazio zmiju, njegov deda Dragoljub Jovanović izrazio je zabrinutost zbog toga što zmija nije pronađena, jer strahuje za bezbednost dece koja su često u parku i apelovao da su potrebne hitne reakcije, kako bi park ponovo bio bezbedan.

- Nažalost, ljudi nisu uspeli da je pronađu, a pao je i mrak. Mislim da bi trebalo drugačije reagovati i sprovesti akciju hvatanja što pre, jer ima mnogo male dece, a moj unuk i dalje je uplašen - izjavio je Dragoljub.

Dok ovaj Nišlija ističe da mu je volonter rekao da dok se zmija ne pojavi ponovo, nisu u mogućnosti da urade ništa, iz Zoo Planet-a, pak, kažu da je volonter stigao odmah nakon što im je prijavljeno, ali da su poziv dobili sat i po vremena kasnije.

- Komunalna milicija nas je obavestila da je primećena zmija, ali da je prijavila starija baka, sat i po nakon što je primećena. Po opisu zmije, u pitanje je ribarica, vodena zmija, potpuno i bezopasna. To su plašljive zmije, a još uvek je toplo vreme i zato ih još uvek i ima. Ima ih svuda u urbanim sredinama, ali mi imamo sreću da u našim krajevima ne žive otrovne i smrtonosne zmije, a svakako su korisne za okolinu jer se hrane pacovima - rekli su iz Zoo planet-a.

Oni takođe ističu da u Nišu ne postoji služba koja se bavi dislociranjem zmija, te da oni to rade volonterski, dobrovoljno, kao i to da nekada nemaju dovoljno slobodnih ljudi, ali da često građani pogrešno zaključuju da su plaćeni iz budžeta Grada Niša i da je njihova obaveza da reaguju odmah.

Bonus video:

08:46

Vladica iz zida izvukao klupko zmija

(Espreso/Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.