PROJEKAT VREDAN SKORO MILIJARDU! Ovaj deo NS deo je projekta u kome su planirane VELIKE INVESTICIJE
Mišeluk, Foto: GRAD NOVI SAD

NOVI SAD

PROJEKAT VREDAN SKORO MILIJARDU! Ovaj deo NS deo je projekta u kome su planirane VELIKE INVESTICIJE

Grad Novi Sad pokrenuo je napravio plan razvoja za Mišeluk 3

Objavljeno:

Mišeluk je naselje u Novom Sadu nalazi se na sremskoj strani Dunava. U administrativnom smislu, Mišeluk pripada mesnoj zajednici “Petrovaradin“. Mišeluk se sastoji iz tri dela: Mišeluka 1, Mišeluka 2 i Mišeluka 3.

Grad Novi Sad pokrenuo je napravio plan razvoja za Mišeluk 3. Predviđeno je komunalno opremanje Mišeluka 3. Početkom godine započeta je prva faza izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na tom lokalitetu u Petrovaradinu.

GRAD NOVI SAD
foto: GRAD NOVI SAD

Širenje grada omogućeno je planom detaljne regulacije koji definiše izgradnju saobraćajnica, kružnih raskrsnica, biciklističkih i pešačkih staza, kao i parking površina, te komunalno opremanje podzemnim instalacijama. Područje je saobraćajno pretežno neizgrađeno i dominiraju atarski ili putevi od drobljenog kamena, pa se smatra da će izgradnja komunalne infrastrukture obezbediti uslove za dalji urbani razvoj ovog dela grada.

Izgradiće se i vodovod u dužini od 4,8 kilometara. Očekuje se i novo javno osvetljenje, 196 čeličnih konusnih stubova različite visine i broja svetiljki, nad kolovozom i stazama. Takođe, Mišeluku će se bušiti bunar dubok 150 metara u sklopu istraživanja potencijala podzemnih voda za potrebe planirane Toplane "Mišeluk".

GRAD NOVI SAD
foto: GRAD NOVI SAD

Biće izgrađeno i 65 parking mesta, dok će javnu rasvetu činiti novih 196 stubova javne rasvete. Nakon izvedenih radova, biće postavlјena saobraćajna signalizacija, kao i urbani mobilijar - klupe, korpe za otpatke i držači za bicikle.

Ceo ovaj lokalitet biće oplemenjen sadnjom drveća i žbunja, kao i travnjaka. Za sve ovo izdvojeno je nepunih milijardu dinara iz gradskog budžeta izdvojili.

Planiran je i razvoj sistema daljinskog grejanja na Mišeluku. To podrazumeva gradnju više odvojenih toplana na području urbanističkih zona Mišeluk II i III. Ove toplane, koje su manjeg kapaciteta nego one na bačkoj strani, bile bi samostalne kogenerativne energetske jedinice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.