EVO KAKVO NAS VREME ČEKA OVE NEDELJE: Meteorolog Ristić precizirao , otkrio i da li će biti RAZORNE OLUJE
Foto: Beta Dragan Gojić

vreme u srbiji

EVO KAKVO NAS VREME ČEKA OVE NEDELJE: Meteorolog Ristić precizirao , otkrio i da li će biti RAZORNE OLUJE

Nevreme je protutnjalo i kroz Novi Sad gde je snažan vetar praćen slabom kišom i sitnim gradom u kafićima oborio klupe i suncobrane

Objavljeno:

Olujni vetar i kiša napravili su haos u pojedinim delovima Srbije, a najgore je bilo u Čačku gde je vatar čupao drveće i ljuljao građevinske kranove u centru grada.

Nevreme je protutnjalo i kroz Novi Sad gde je snažan vetar praćen slabom kišom i sitnim gradom u kafićima oborio klupe i suncobrane, dok je na auto-putu Subotica-Novi Sad kod Zmajeva palo drvo preko auto-puta i blokiralo saobraćaj. Problemi u saobraćaju nastali su i u Čačku u Ulici Milenka Nikšića gde je došlo do sudara dva putnička vozila zbog snažnog vetra koji je nanosio lišće na kolovoz, piše Rina.

- Sedeli smo u kafiću na samom trgu kada smo začuli kako se lomi drvo japanske šljive posađeno na samom setalištu. Izbegnuta je tragedija na svu sreću, jer u momentu kad su grane padale nije bilo prolaznika. Svakog sekunda mislili smo da će i zaljuljani kranovi pasti na tlo, kazao je za RINU Čačanin Ognjen V.

Nevreme
foto: RINA

Takođe, olujni vetar juče nije zaobišao ni prestonicu gde je vetar u popodnevnim satima rušio sve pred sobom brzinom od 60 do 70 kilometara na čas. I na beogradskim ulicama bilo je oborenih stabala, a građanima je upućen apel da ne izlaze iz svojih domova zbog snažnih olujnih udara koji mogu ići i do 120 kilometara na sat.

Meteorolog Ivan Ristić kaže za Kurir da nas od ponedeljka čeka smirivanje vremena.

- Prva dva dana ove nedelje biće relativno toplo i pretežno sunčano sa maksimalnim dnevnim temperaturama do 20 stepeni. Duvaće slab jugozapadni vetar s tim što će u utorak popodne početi naoblačenje koje će krajem dana i u večernjim satima doneti kišu, a od srede nas čeka i pad temperature do pet stepeni. U četvrtak i petak temperature će biti oko 15 speteni Celzijusovih i u petak popodne stiže novi talas naoblačenja sa severozapada pa će prvog dana vikenda biti oblačno sa kišom i temperaturama do 12 stepeni - navodi meteorolog Ristić i dodaje:

- Ove nedelje će ponedeljak i četvrtak biti najtopliji dani, a temperature će pasti do deset stepeni. Ne očekuje se jak vetar s tim što će u petak duvati jugositočni, ali ne bi trebalo da bude olujni.

Bonus video: DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.