"OSTAJEM U SRBIJI, ODLUKA JE DONETA": Mirko odbio ponudu koja se RETKO DOBIJA, razlog je sve ODUŠEVIO! (VIDEO)
Mirko iz Beograda, Foto: Printscreen/TikTok/okinawirko

svi komentarišu njegovu odluku

"OSTAJEM U SRBIJI, ODLUKA JE DONETA": Mirko odbio ponudu koja se RETKO DOBIJA, razlog je sve ODUŠEVIO! (VIDEO)

Mirko iz Beograda, podelio se je sa drugima na svom TikToku da je uprkos ponudi da radi i zarađuje van Srbije odlučio da ostane u svojoj zemlji

Objavljeno:

Kod donošenja velikih odluka, najteže je preseći i odlučiti na koju stranu krenuti, a kada se odluka jednom donese, nje se treba i držati. Tako smatra Beograđanin Mirko koji se nakon višegodišnjeg života u Dubaiju pre par godina vratio u Srbiju. Sada, uprkos ponovnom pozivu da ode van, odlučio je da to ovog puta ipak ne uradi jer kako kaže, svoje snove želi da ostvari u svojoj zemlji.

Mirko iz Beograda, podelio se je sa drugima na svom TikToku da je uprkos ponudi da radi i zarađuje van Srbije odlučio da ostane u svojoj zemlji. Kao neko ko je već radio van Srbije, upoređujući šta bi imao ako bi otišao van, objasnio je šta je to ono što ga ipak tera da ostane tamo gde je rođen.

"Ostajem u Srbiji! Odluka je doneta. Pre par godina sam bio na istoj raskrsnici i otišao sam. Radio par godina i imao sam super uslove i dosta para. Međutim šta radiš sa tim parama? Možeš da kupiš, neku tehniku bolju, više odeće, možeš da otputuješ dalje...

Moja odluka da ostanem ovde je isključivo vezana za ono šta ja dobijam ako odem? Kupovna moć bi mi možda bila veća, ali ne bih bio bliži slobodi! Ne želim više da ostvarujem tuđe snove, želim da se bavim svojima. I želim da pomognem drugim ljudima da ponovo počnu da sanjaju. I da imaju hrabrosti da žive svoje snove.

Bio sam van zemlje, živeo sam tamo, vratio sam se, dobio sam ponovo priliku ali sada sam postupio drugačije!" objasnio je Marko u svom video "Srbija do Tokija".

Kasnije je dodao da je godinama radio u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a da sada želi da pokrene svoj biznis u Srbiji.

"Stranac je uvek stranac"

U komentarima mnogi su mu čestitali na odluci, poželevši mu sreću u pokretanju biznisa, a neki su podelili i svoja iskustva i razloge zbog kojih su ostali u Srbiju ili su se u nju u nekom trenutku vratili.

"Nisam htela da odem ni devedesetih, nisam htela. Ako znaš i umeš i ovde možeš solidno zarađivati. Dokazala! Stranac je uvek stranac", "Ja sam ceo život živela u Amsterdamu i pre pet godina sam se vratila i zadovoljna sam odlukom!", "Ja nisam pobegao iz Srbije, preselio sam se u Luksemburg zbog poslovne ponude, ali vidimo se uskoro kući", "Sedam godina sam bio van Srbije i radio. Imao sam samo više novca i ništa više. Sve ostalo sam izgubio. Vratio sam se i sada mi je mnogo bolje", "U Švajcarskoj smo skoro 10 godina...Socijalizovani lepo, dobre poslove imamo, odlične plate ali nedostaje Srbija. Vraćamo se definitivno!", bili su samo neki od mnogobrojnih komentara onih kojima je krajnji izbor svoja zemlja.

Bonus video:

02:33

OD OVOG POSLA SE U SRBIJI JEDVA ŽIVI, A U INOSTRANSTVU JE ODLIČNO PLAĆEN Milan samo za jednu mušteriju radi mesec dana po 8 sati

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.