JAGODE KRAJ VRANJA NIKLE I U NOVEMBRU! Porodica Ristić ima PUNE RUKE posla, ali ih NE PRODAJE, razlog je JEDAN
Jagode, Foto: RINA

neverovatno

JAGODE KRAJ VRANJA NIKLE I U NOVEMBRU! Porodica Ristić ima PUNE RUKE posla, ali ih NE PRODAJE, razlog je JEDAN

Neverovatno je, novembar a u Srbiji niču jagode

Objavljeno:

Dejan i Stanislava Ristić, iz sela Buštranje kod Vranja i ovog novembra beru zrele jagode u svom jagodnjaku na 40 ari. Oni to ne čine po prvi put, a i ove jagode nisu izneli na prodaju, piše Jugmedia.

To ne rade zato što žele da njihove sadnice ostanu pri dobroj kondiciji za glavnu berbu koja će im stići u aprilu iduće godine. Naprotiv. Odlučili su da i ove godine sve zametnute plodove pokidaju, a one zrele da uberu za svoje potrebe.

Inače, Ristići znaju da će u jagodnjaku imati rod po drugi put kad god u septembru i oktobru ima dosta sunca. Tada se na njihovim jagodama pojave sitni beli cvetići iz kojih se ubrzo iznedre crveni sočni plodovi.

Jagode
Jagodefoto: RINA

- U protekla dva meseca sunca je bilo u izobilju tako da su i naše jagode po drugi put ove godine rodile. Toliko ih je bilo da smo bili prinuđeni da dva puta zaredom sa njih kidamo zelene plodove. To smo radili sa ciljem da naše sadnice mogu u aprilu da ponesu takv rod kojim ćemo moći da podmirimo naše standardne mušterije - ističe Stanislava.

U svom jagodnjaku porodica Ristić godinama uzgaja sorte jagode „alba“ i „kleri“. Ovo pogotovo što sa njima ostvaruju najbolje prinose. Sorta "kleri", prema njihovim rečima, ima ukusan i dugotrajan plod i zato je veoma tražena od kupaca.

Oni su pre neku godinu u svom zasadu zasadili i sortu jagode “asija”, ali nisu dobili očekivane rezultate jer sadnice nisu bile kvalitetne.

Bonus video:

02:24

MOJE JAGODE SU NAJSLAĐE! Nikola Miletić se već 20 godina bavi uzgojem ovog voća, a u posao su uključeni svi članovi porodice! (KURIR TV)

(Espreso/Kurir.rs/Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.