8 POZNATIH LEKARA UMRLO JE OVDE U KRATKOM PERIODU! Šta se krije iza BIZARNIH okolnosti u srpskom gradu
Bolnica, Foto: Nemanja Pančić

strašno

8 POZNATIH LEKARA UMRLO JE OVDE U KRATKOM PERIODU! Šta se krije iza BIZARNIH okolnosti u srpskom gradu

Osam lekara iz Vranja umrlo je u kratkom periodu

Objavljeno:

Vranjski zdravstveni centar ove godine pisao je "In Memoriam" za osmoro poznatih lekara. Prijatelji i kolege juče su se oprostili od doktora Dragiše Mihajlovića, specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije, a crna godina za vranjsko zdravstvo počela je sredinom januara, kada je dr Dušan Velinov poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Samo u poslednja dva meseca preminula su četiri poznata vranjska lekara. Doktor Mihajlović je umro u ponedeljak, 30. oktobra, posle duže i teške bolesti u 63. godini života. Bio je u penziji manje od dva meseca.

Dve nedelje pre toga, u nedelju, 15. oktobra, u 76. godini života je nakon duže i teške bolesti preminuo i cenjeni specijalista infektivne medicine u penziji dr Miroslav Stanković.

Specijalista neuropsihijatrije dr Dobrivoje Stošić, preminuo je nedelju dana pre toga, 6. oktobra, takođe nakon duge i teške bolesti, u 63. godini života, a samo par dana nakon što mu je radni odnos u ZC Vranje prestao zbog odlaska u starosnu penziju.

Dobrivoje Stošić
Dobrivoje Stošićfoto: VOM.rs

Veliki udarac za već desektovano vranjsko zdravstvo bez dovoljnog broja specijalista bila je bolest i smrt čoveka koji je bio cenjeni stručnjak, specijaliste urologije dr Srđana Tasića. On je nakon teške bolesti u 59. godini života preminuo 12. septembra u Kliničkom centru u Beogradu.

Među preminulima je i jedna doktorka, specijalistkinja neuropsihijatrije dr Smilja Nikolić, koja je bitku sa teškom bolešću izgubila takođe u 63. godini, 24. maja ove godine, samo dva dana nakon odlaska u penziju.

Dve nedelje pre toga, 12. maja, preminuo je i ugledni penzionisani vranjski specijalista interne medicine dr Radoš Perošević, u 88. godini života.

Specijalista ginekologije i akušerstva iz Vranja dr Dragoslav Stošić, preminuo je, posle kraće bolesti, 1. marta ove godine, u 67 godini života. Bio je u penziji manje od dve godine.

Bolnica
Bolnicafoto: RINA

Veliki gubitak za vranjski Zavod za javno zdravlje bila je i tragična smrt dr Dušana Velinova, koji je 15. januara poginuo u saobraćajnoj nesreći na ulazu u grad.

Mnogi od preminulih ove godine su već bili u penziji, iako vrlo kratko, a Vranje se suočava sa velikim problemom nedostatka lekara i specijalista. Najpre jer će većina specijalista za manje od dve godine otići u penziju, a potom jer je skoro 50 lekara iz bolnice i Doma zdravlja trenutno na specijalizaciji van Vranja.

Prema vranjskom Zdravstvenom centru gravitira oko 200.000 ljudi, a primera radi, Ortopedija ima jednog ili dva aktivna ortopeda, svi ostali su penzionisani.

Bonus video:

00:26

Cetinje, opsta Bolnica Danilo pokrivanje

(Espeso/ Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.