CIKLON SA ZAPADA SE POMERA PREMA SRBIJI: Sutra nas očekuje SNAŽNO NEVREME!
Oluja / Ilustracija, Foto: Tiktok, Zorana Jevtić, Printscreen/rainviewer.com

VREMENSKA PROGNOZA

CIKLON SA ZAPADA SE POMERA PREMA SRBIJI: Sutra nas očekuje SNAŽNO NEVREME!

Danas će maskimalna temperatura biti od 17 stepeni na istoku, do čak 24 stepena na zapadu

Objavljeno:

Ovog četvrtka smena sunca i oblaka, uz umeren jugoistočni vetar. Aktiviran je žuti meteoalarm, on upozorava na natprosečnu temperaturu, i danas preko 20 stepeni.

Jako razvijen ciklon se premešta preko zapadne i centralne Evrope i nosi vlažan vazduh ka Balkanu. Oblaci će do našeg regiona stići večeras, a padavine u Srbiji očekujemo u petak posle podne.

Pre toga, još će ovog četvrtka biti petežno sunčano i toplo. Tokom jutarnjih sati će se jedna izolovana oblačnost izmeštati preko juga i istoka zemlje, te su moguće slabe padavine. Nakon toga sledi suvo, sunčano i toplo vreme. Duvaće slab do umeren južni vetra koji će drugom delu dana dodatno ojačati.

1 / 8 Foto: Ana Paunković

Danas će maskimalna temperatura biti od 17 stepeni na istoku, do čak 24 stepena na zapadu. Dakle, i dalje osetno toplije nego što je prosek.

U petak stiže osetna promena vremena – očekujemo jako nevreme. Na zapadu Balkana u Hrvatskoj i Sloveniji preti opasnost od obilnih padavina, orkanskih udara vetra i poplava, izdat je najviši stepen upozorenja.

Vreme u Srbiji u petak od jutra oblačno, a posle podne uz jako naoblačenje, obilne padavine, pljuskove, grmljavinu i jake do olujne udare južnog i jugoistočnog vetra. Za sutra je na snazi žuti, narandžasti ali i crveni meteoalarm – najviši stepen upozorenja. Procenjuje se da za vreme pljuskova napada od 10 do 50mm kiše.

Bonus video:

00:13

Nevreme u Novom Sadu

(Espreso / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.