EVO ŠTA KAŽU IZ POSLASTIČARNICE NAKON ŠTO SU DECA PROGUTALA ŽICU IZ FIGURICE NA TORTI: Ko je zapravo kriv?!
Torta / Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Natashaskitchen

STRAŠNO

EVO ŠTA KAŽU IZ POSLASTIČARNICE NAKON ŠTO SU DECA PROGUTALA ŽICU IZ FIGURICE NA TORTI: Ko je zapravo kriv?!

Cela Srbija je ostala je u šoku nakon vesti da je jednom detetu, nakon što je pojeo rođendansku tortu, na rengenu uočena žica

Objavljeno:

Nakon jezivog incidenta koji se dogodio na dečijem rođendanu u Beogradu kada je nekoliko dece progutalo žicu koja se nalazila u figurici od fondana, mediji su kontaktirali poznatu poslastičarnicu iz koje kažu da je obaveza svakog radnika da obavesti roditelje ako se u tortu dodaju stabilizatori poput žice ili čačakalice, ali i da je roditelj u obavezi da, za svaki slučaj, upozori dete na moguću opasnost.

Cela Srbija je ostala je u šoku nakon vesti da je jednom detetu, nakon što je pojeo rođendansku tortu, na rengenu uočena žica. Još nekoliko dece javilo se u Tiršovu sa istim problemom, ipak svi se pitaju ko je kriv - poslastičarnica ili roditelji?

Iz poznate poslastičarnice u Beogradu kažu da neke torte, zbog složenosti i težine figurica, moraju da imaju žicu ili čačkalicu kako bi poslastica bila stabilna, ali da isto tako imaju odgovornost da obaveste roditelje i spreče mogući incident.

- Čuli smo da je dete ugrizlo uvo od medveda, oni su dosta teže figurice i morala je da se stavi žica ili čačkalica kako bi torta bila stabilna, ali to je neko morao da kaže roditeljima - pričaju iz poslastičarnice.

Postoje i bezbopasni rekviziti koji takođe doprinose da torta ostane u jednom komadu, poput stiropora ili slamčice koji se, kako sagovornici kažu, češće koriste kada je u pitanju višespratna torta.

- Kod nas je praksa da roditelje posavetujemo, ako su manja deca u pitanju, da torta nema velike figurice, kako bismo izbegli ovakave situacije - kaže sagovornik.

Podsetimo, kako je potvrđeno u Dečjoj klinici Tiršova, nekoliko dece primljeno je tu nakon jednog rođendana jer su im na snimku rendgena uočeni delovi ni manje ni više nego - žice!

"Roditelji, obratite pažnju na fondan dekoracije na tortama, mafinima... Kako bi figurice mogle zadržati oblik, dekorateri često ojačavaju figurice čačkalicama, stiropor ok, žičicama… Par dece je sinoć završilo u Tiršovoj jer su progutali žičicu koja je držala uvo mede - upozorila je jedna korisnica Tvitera.

Kako se saznaje, nijedno dete nije hospitalizovano i nije bilo nikakvih dramatičnih detalja, na svu sreću, piše Telegraf.

Bonus video: Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi

00:36

Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.