BIBLIJA JE U MODI! Ovo su najpopularnija dečja imena u Srbiji i sva imaju TRI SLOVA, a nemaju veze sa Srbijom!
Foto: Stock

KAKO VAM SE DOPADA?

BIBLIJA JE U MODI! Ovo su najpopularnija dečja imena u Srbiji i sva imaju TRI SLOVA, a nemaju veze sa Srbijom!

Sve češće možemo čuti Noa, Mia, Nea, Lea i Vid, gde god da se okrenemo
Objavljeno:

- U poslednje vreme se dečacima daju imena Elvis, Leon, Leonardo, Emran, Manuel, Sebastijan, Elmedin, Egzon, Edison, a popularna su i kratka Jan, Vid, Leo, Teo, Noa. Što se tiče devojčica, najpopularnija neuobičajena imena su Lara, Lea, Selena, Nika, Nora, Afrodita, Dea, Ela, Teona, Zoja i Daša - rekao je za "Blic" Jovo Samardžić, pomoćnik sekretara.

U Novom Sadu Tajna, Šećerko ili Indigo

foto: Profimedia

Novosađani se, slično Beograđanima odlučuju za neobična imena, pa će Tajna, Katalea, Šećerko, Egedon, Indigo i Jon najverovatnije prilikom upoznavanja imati problem i moraće dva puta da ponove svoje ime.

Ovo su samo neka od imena na dugačkom spisku originalnih i neobičnih imena za koja se roditelji Novog Sada odlučuju.

Budući đaci novosadskih škola su Leon, Eko, Aksentije, Alimpije, Maksimilijan, Eol, Lav. Tu su i Feđa, Fedro, Dren, Zoi i Vid. Zanimljivo je da su roditelji bratu i sestri dali imena Po i Li.

Kroz nekoliko godina, biće normalno da pred vas stane devojčica Nikita, Antonina, Miluška, Margarita, Maraklena, Dorotea, Miona, Larisa, Iskra, Zoi, Lina, Zara, Medina, Tida, Vanda, Nikleta ili Monja.

Popularna i stara biblijska imena

foto: Profimedia

Novopečene mame Novosađanke sve češće biraju i stara biblijska imena poput Zilpa, a tu su i Borijela, Vasilisa, Gina, Larisa, Nastasija, Lara, Srna, Adiva, Gala, Mia, Nika, Alegra i Justina.

Porodični zakon kaže da matičari imaju mogućnost da odbiju želju roditelja ukoliko ime nije u skladu s moralnim ili tradicionalnim okvirima, ali takvih zahteva do sada u Novom Sadu nije bilo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.