OVO IME RODITELJI MASOVNO DAJU ĆERKAMA JER NOSI PRELEPU I SNAŽNU SIMBOLIKU: Ima i svoju kratku verziju
Foto: Profimedia

DIVNA SIMBOLIKA

OVO IME RODITELJI MASOVNO DAJU ĆERKAMA JER NOSI PRELEPU I SNAŽNU SIMBOLIKU: Ima i svoju kratku verziju

Šta znači ime Larisa - žensko ime grčkog i rimskog porekla, ima snažnu simboliku, a skraćena verzija je popularno ime Lara

Objavljeno:

Moderno žensko ime koje roditelji sve više daju ime vezuje se i za grčko i rimsko poreklo, a ima snažna značenja. Reč je o imenu Larisa koje se danas rado daje devojčicama, a kratka verzija imena je Lara.

Smatra se da ima grčko poreklo, odnosno da je u grčkoj mitologiji Larisa Pelazgova kći i nimfa iz Tesalije. Po njoj je nazvan i istoimeni grčki grad, a njen je lik prikazivan i na kovanom novcu. Značenje imena nije skroz jasno, moguće da je izvedeno od grčke reči "laros" što znači "slatko".

Devojčica
Devojčicafoto: Profimedia

U nekim verzijama se vezuje i za rimsko poreklo i smatra se da potiče od reči "lar" ili "laris", štop je bilo ime za kućne rimske bogove zaštitnike, pa odatle imenu značenje "čuvarka" ili "zaštitnica".

Ovo ime je posebno steklo popularnost zbog romana "Doktor Živago" u kojem se junakinja zove Larisa. Danas je popularnija skraćena verzija imena Lara.

Bonus video:

02:00

ĆERKA DANIJELA ALIBABIĆA DOBILA DVA NEVEROTNO NEOBIČNA IMENA! Supruzi zbog rođenja drugog deteta priredio SPECIJALNO iznenađenje

(Espreso / Yumama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.