OVAKO MNOGI SRBI UŠTEDE ZA LETOVANJE: Krenite već sada, evo “recepta” koji će pomoći svakome
Novi Sad, Foto: Promo

SJAJNO!

OVAKO MNOGI SRBI UŠTEDE ZA LETOVANJE: Krenite već sada, evo “recepta” koji će pomoći svakome

Stanovnike Novog Sada je obradovala vest da je letos počela izgradnja nove biciklističke staze od Novog Sada do Čeneja

Objavljeno:

Novi Sad je grad sa najvećom dužinom izgrađenih biciklističkih staza na lokalnim i državnim putevima u Srbiji, ispred je Beograda, dok je na trećem mestu Subotica. Vodeći je grad po pitanju ulaganja u biciklističku infrastrukturu, te su bicikli tamo najbolje rešenje za vožnju, ekonomično, ujedno i praktično.

Novosađani koji koriste ovo prevozno sredstvo za transport, ne samo što utiču na ekologiju svog okruženja, već ostvaruje i značajne uštede na mesečnom nivou. Kilometar po kilometar i uštedećete za dobro letovanje ili možda nešto više, svakako ne manje od par hiljada dinara na mesečnom nivou.

Promo
foto: Promo

Zato je mnoge stanovnike Novog Sada obradovala vest da je letos počela izgradnja nove biciklističke staze od Novog Sada do Čeneja koja će u velikoj meri doprineti unapređenju i razvoju biciklističkog saobraćaja, kao i turističkih potencijala grada.

Grad Novi Sad realizuje izgradnju prve deonice biciklističke staze Novi Sad – Rumenka – Irmovo – Kisač – Čenej, deonice koja obuhvata deo od Novog Sada do mosta na kanalu DTD ka Irmovu, u dužini od 9,6 km. Vrednost investicije iznosi 213.627.987,46 dinara i planirani završetak radova je sredina marta meseca 2024. godine.

U konačnoj realizaciji, u narednom periodu, Novi Sad će imati bicilističku stazu ka Čeneju u ukupnoj dužini od 20,2 km, a ova investicija je od velikog značaja za Grad Novi Sad jer predstavlja obilaznicu međunarodne EuroVelo 6 rute.

Promo
foto: Promo

EuroVelo je biciklistička mreža sastavljena od 15 dugih ruta koje pokrivaju i povezuju čitav evropski kontinent. Biciklistička ruta EuroVelo 6 kreće iz Francuske, a završava se u Rumuniji, na obali Crnog mora. Njena ukupna dužina iznosi oko 3.700 km. U Srbiji trasa EuroVelo 6 sledi tok Dunava, te je poznata i pod imenom „Dunavska biciklistička ruta“.

Celokupna mreža biciklističkih staza, koja povezuje naseljena mesta na teritoriji Grada Novog Sada, kao obilaznica EuroVelo 6 rute, omogućiće cikloturistima pristup brojnim turističkim znamenitostima, kako na teritoriji Grada, tako i u prigradskim naseljima. Kroz afirmaciju i stvaranje uslova za razvoj cikloturizma, podsticanje bržeg i jednostavnijeg kretanja ljudi, razvoj sporta i eko-turizma, povećava se atraktivnosti i konkurentnost turističke ponude i ukupan ekonomski razvoj regiona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.