NA SNAZI ŽUTI METEO ALARM ZBOG OVE 3 POJAVE! RHMZ najavio NEVREME
Foto: Stefan Stojanović

vreme u srbiji

NA SNAZI ŽUTI METEO ALARM ZBOG OVE 3 POJAVE! RHMZ najavio NEVREME

Pre podne u svim predelima toplo uz umeren i jak južni vetar, ponegde i sa olujnim udarima, posle podne mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima

Objavljeno:

U Srbiji će danas ujutru biti oblačno, u Vojvodini sa kišom, pre podne umereno oblačno, suvo i toplo uz umeren i jak južni vetar, koji će kratkotrajno imati i olujne udare, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Poslepodne će u svim predelima biti oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, uz skretanje vetra na severozapadni pravac i manji pad temperature.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Jutarnja temperatura će se kretati od 10 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 21 do 26 stepeni.

U Beogradu će pre podne biti umereno oblačno, suvo i toplo uz umeren i jak južni vetar, a posle podne oblačno povremeno sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima, uz skretanje vetra na severozapadni pravac i manji pad temperature. Jutarnja temperatura će se kretati oko 16 stepeni, a najviša dnevna oko 24 stepena.

RHMZ najavio nevreme

U toku jutra mestimično kiša, uglavnom u Vojvodini. Pre podne u svim predelima toplo uz umeren i jak južni vetar, ponegde i sa olujnim udarima, posle podne mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmlјavinom, uz skretanje vetra na severozapadni pravac i manji pad temperature.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Do kraja meseca zadržaće se promenlјivo oblačno i toplo vreme, sa dnevnom temperaturom i dalјe iznad proseka.

Upaljen žuti meteo alarm

U Srbiji je danas na snazi žuto upozorenje zbog kiše, vetra i grmljavine, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Vreme narednih dana

U subotu umerena oblačnost sa sunčanim intervalima i mogućom kratkotrajnom kišom, ujutru na severu, a popodne u centralnim predelima. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 18°C na severu Vojvodine do 26°C na jugu Srbije.

Uveče suvo. U nedelju i ponedeljak sunčano i toplije tokom dana uz sveža jutra. U utorak još toplije, znatno iznad proseka. Krajem dana naoblačenje sa kišom na severu i zapadu Srbije.

Bonus video:

02:34

OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA! Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.