ISTI STAN SE IZDAJE U BEOGRADU I ZAGREBU! Oglasio se advokat, evo kako da se zaštitite od LAŽNIH STANODAVACA!
Aleksandar Radivojević, Foto: Kurir TV

otkrivena veliak prevara

ISTI STAN SE IZDAJE U BEOGRADU I ZAGREBU! Oglasio se advokat, evo kako da se zaštitite od LAŽNIH STANODAVACA!

Vlasnik oglasa koji navodno radi u Francuskoj sa suprugom uredno zainteresovanim stanarima traži kaparu

Objavljeno:

Zahvaljujući jednoj Fejsbuk grupi otkrivena je velika prevara jednog bračnog para iz Francuske. Naime, oni su preko društvenih mreža nudili stanove za izdavanje na Vračaru koristeći fotografije preuzete sa interneta.

Isti stan, isti oglas. I u Beogradu i u Zagrebu. Ista je i cena, samo što je u Zagrebu u Donjem gradu, a u Beogradu na Vračaru. Vlasnik oglasa koji navodno radi u Francuskoj sa suprugom uredno zainteresovanim stanarima traži kaparu.

- Uvek napravite ugovor o zakupu, zakon ne predviđa posebnu formu tog ugovora tako da taj ugovor ne mora da bude kod nadležnog notara, ali napravite zbog sigurnosti bilo da ste zakupac ili zakupodavac, uvek napravite ugovor u pismenoj formi - kaže advokat Aleksandar Radivojević.

Ima i onih koji koji nisu vlasnici stanova koje oglašavaju.

- Uvek proverite ako neko kaže da je vlasnik stana, proverite da li ta činjenica stoji i u katastru. Tražite ugovor koji dokazuje da je vlasnik postao vlasnik stana, onda ćete biti sigurni ako ste zakupac - kaže avokat.

Stručnjaci za nekretnine smatraju da je najsigurnije overiti ugovor o zakupu kod notara.

Prevara
Prevarafoto: Printscreen/Facebook/Izdavanje stanova Beograd

- Ugovor o zakupu mora da bude preciziran, kao i ugovor o kupoprodaji - koji su to uslovi koji vam omogućavaju da nesmetano boravite u tom stanu, da se ponašate kao dobar domaćin, da ga ne dajete u podzakup, da ste dužni da plaćate tekuće obaveze i ugovoreni iznos kirije. Ako sve to izvršavate kao zakupac, zakupodavac nema osnova da vam da otkaz pre isteka tog ugovora - kaže Davorka Tasić, stručnjak za nekretnine.

Na fotografijama bajno, a u realnosti prevara.

- Lažno prikazivanje činjenica, dovođenje u zabludu nekoga da ste vlasnik stana ili niste vlasnik stana predstavlja krivično delo iz člana 208 Krivičnog zakonika. Predviđene su dosta visoke kazne zavisno od visine štete - kaže advokat Radivojević.

Bonus video:

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.