ZIMI JE KONAČNO DOŠAO KRAJ! Od ovog dana ponovo u majčice i duksiće, nema više jakni i kapa!
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Spremite se za šetnju

ZIMI JE KONAČNO DOŠAO KRAJ! Od ovog dana ponovo u majčice i duksiće, nema više jakni i kapa!

Meteorolog Đorđe Đurić iz "Weather2umbrella" kaže da za sada nema nagoveštaja da bi ovog proleća još jednom mogla da se vrati zima
Objavljeno:

Lekari ističu da nagle promene temperature mogu biti pogubne po zdravlje i naročito pozivaju na oprez astmatičare i srčane bolesnike.

Meteorolog Đorđe Đurić iz "Weather2umbrella" kaže da za sada nema nagoveštaja da bi ovog proleća još jednom mogla da se vrati zima.

- Ovog vikenda biće još jutarnjih mrazeva, kiše i snega, a već od ponedeljka vreme će biti osetno toplije, pravo prolećno. Dnevne temperature biće u konstantnom porastu, a sredinom sedmice očekuju se da pređu i 25. stepen. U petak će samo doći do prolaznog naoblačenja i pada temperature, ali već za naredni vikend trebalo bi da bude toplo, suvo i sunčano - kaže Đurić.

DANAS NIKAKO NEMOJTE PROLAZITI OVIM ULICAMA: Pola grada biće zatvoreno, a prevoz izmenjen zbog BEOGRADSKOG MARATONA! Nada Macura iz beogradske Hitne pomoći kaže da drastični temperaturni skokovi ne prijaju ni zdravima, a kamoli bolesnima.

- Mi se već spremamo za pojačan broj intervencija. Nagle promene vremena, naročito prelazi iz hladnog u toplo, i kod zdravih izazivaju depresiju, nervozu, vrtoglavice i glavobolje. Međutim, nagli porasti temperature posebno smetaju ljudima koji kubure sa pritiskom, zbog širenja krvnih sudova. Takođe, dosadašnja praksa je pokazala da su u ovakvim situacijama česti i moždani udari - objašnjava Macura.

Bonus video:

ESPRESO TVITER: Vudu Popaj nam uništio koncepciju i na HELIJUMU čitao zle tvitove!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.