OVO JE EKSHUMACIJA SRBA STRADALIH U OLUJI! Pronađeni ostaci jednog deteta, 27 muškaraca, 6 žena i 2 neidentifikovana tela!
Foto: Printscreen/Kurir

Oluja

OVO JE EKSHUMACIJA SRBA STRADALIH U OLUJI! Pronađeni ostaci jednog deteta, 27 muškaraca, 6 žena i 2 neidentifikovana tela!

Nakon eshumacije stradalih Srba u Oliji pronađeno je još 36 posmrtnih ostataka koji su predati na DNK analizu
Objavljeno: 23:03h

Nadležni organi Hrvatske završili su danas proces ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava srpske nacionalnosti stradalih u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja" na Novom groblju u Glini, saopštila je Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

Proces ekshumacija na ovom groblju trajao je četiri dana i ukupno je ekshumirano 36 posmrtnih ostataka, navodi se u saopštenju.

Od tog broja, posmrtni ostaci 27 lica su muškog pola, 6 su ženskog pola, jedno je dete i za posmrtne ostatke dva lica nije bilo moguće odrediti pol.

Mislili ste da se Zemunski klan nikog nije bojao? Grešite! Zbog ove otmice jedva su sačuvali ŽIVE GLAVE!

Od svih ekshumiranih posmrtnih ostataka uzeti su uzorci za DNK analizu, a posmrtni ostaci su propisno obeleženi i prevezeni u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu na dalju obradu, gde će biti odloženi do identifikacije i sahrane u skladu sa izraženim željama porodica.

IZREŠETANI MIGRANTI USRED BEOGRADA: Otvorena rafalna paljba na azilante!

Sve vreme trajanja ekshumacije prisustvovao je stručni tim Komisije za nestala lica Vlade Srbije.

NA SLOBODI DO KRAJA SUĐENJA: Oliveru Ivanoviću ukinut kućni pritvor!

Kroz ovaj proces, iz registrovanih, masovnih i pojedinačnih grobnica na teritoriji Republike Hrvatske, u periodu od 2001. do 2017. godine, ekshumirani su posmrtni ostaci 1371 žrtve srpske nacionalnosti, a posmrtni ostaci 919 identifikovanih žrtava je predato porodicama radi sahrane, navodi se u saopštenju.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.