EVO KAKVO VREME NAS OČEKUJE NAREDNIH 5 DANA: Spremite se za LETNJE TEMPERATURE koje će ići čak do...
Foto: Emilija Jovanović

rhmz

EVO KAKVO VREME NAS OČEKUJE NAREDNIH 5 DANA: Spremite se za LETNJE TEMPERATURE koje će ići čak do...

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološko zavoda (RHMZ) uz nagli porast temperature usledilo je pojačanje južnog i jugozapadnog vetra

Objavljeno:

U Srbiji je nakon kraćeg zahlađenja u četvrtak 19. oktobra temperatura vazduha počela naglo da raste i već u petak će dostići neverovatnih 30 stepeni Celzijusa, ali i više u pojedinim delovima zemlje.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološko zavoda (RHMZ) uz nagli porast temperature usledilo je pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, u košavskom području jugoistočnog vetra.

- Do kraja sedmice zadržaće se osetno toplije i vetrovito vreme. Najtopliji dani biće petak i subota, 20. i 21. oktobar, kada se očekuje oko 30, a u petak ponegde i malo iznad 30 stepeni Celzijusa. Duvaće umeren i jak južni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare. Od nedelje će temperatura biti u manjem padu, ali će i dalje biti toplo za ovaj period godine – najavio je RHMZ.

Tokom dana 19. oktobra se očekuje da bude promenljivo oblačno, tek ponegde postoji mogućnost slabe kratkotrajne kiše. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni koji će u brdsko-planinskim predelima posle podne biti i jak, povremeno sa olujnim udarima, dok će na jugu Banata duvati umeren i jak jugoistočni vetar.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Najniža temperatura će biti od 4 do 11 stepena, najviša dnevna od 20 do 26 stepeni, dok će u Negotinskoj Krajini biti malo hladnije, oko 18 stepeni.

U petak i do 32 stepena

U petak se očekuje da bude vetrovito i još toplije.

- Tokom dana promenljivo oblačno uz umeren i jak južni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare. Najniža temperatura će biti od 8 do 19 stepeni, a najviša od 22 stepena na istoku do 32 stepena na zapadu Srbije - najavili su iz RHMZ.

Subota će biti vetrovita, ali topla, a u petak do čak +32 na zapadu Srbije

U subotu naoblačenje sa kišom

Subota će biti vetrovita i topla uz postepeno naoblačenje, mestimično s kišom i pljuskovima, ponegde i grmljavinom, koje će pre podne i sredinom dana zahvatiti zapadnu polovinu zemlje, a uveče će se proširiti i na ostale predele Srbije.

RHMZ, Srbija, Upozorenje, Nevreme, Padavine, Kiša
foto: Stefan Stojanović

Veća količina padavina očekuje se na jugozapadu zemlje. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare. Najniža temperature će biti od 12 do 22 stepena, a najviša od 25 do 30 stepena Celzijusa.

U nedelju svežije

U nedelju se očekuje promenljivo oblačno i malo svežije, tek ponegde će biti sa slabom kratkotrajnom kišom. Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura će biti od 12 do 17 stepeni, a najviša od 22 do 26 stepeni.

Ponedeljak i utorak promenljivo oblačno

U Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu će u ponedeljak 23. oktobra biti od 21-23 stepena Celzijusa. Očekuje se promenjivo oblačno vreme.

U utorak će biti malo i umereno oblačno. U Nišu će biti 25, u Beogradu i Novom Sadu 24, I u Kragujevcu 23 stepena Celzijusa.

Bonus video:

02:34

OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA! Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.