PETAK, A TEMPERATURA I DO 32 STEPENA: Pred nama je IDEALAN DAN, iskoristite ga maksimalno
Vrućina, Foto: Petar Aleksić

RHMZ

PETAK, A TEMPERATURA I DO 32 STEPENA: Pred nama je IDEALAN DAN, iskoristite ga maksimalno

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima

Objavljeno:

U Srbiji će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito sa umerenim i jakim, južnim i jugozapadnim vetrom, koji će u brdsko-planinskim predelima povremeno imati i udare olujne jačine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža temperatura biće od osam stepeni do 19, a najviša dnevna od 26 do 32, a u Negotinskoj Krajini malo hladnije, oko 23 stepena.U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito sa umerenim i jakim, južnim i jugoistočnim vetrom.

Najniža temperatura biće od 17 stepeni do 19, a najviša oko 30.

U subotu će biti vetrovito sa umerenim i jakim, u brdsko-planinskim predelima i olujnim, južnim i i jugozapadnim vetrom. Tokom dana toplo uz postepeno naoblačenje, pre podne i sredinom dana na severu, zapadu i jugozapadu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima mestimično sa kišom i pljuskovima ponegde i grmljavinom, manjim padom temperature i slabljenjem vetra. Od nedelje promenljivo oblačno i svežije, ali i dalje toplo za ovaj period godine. U nedelju i početkom sedeće sedmice uglavnom suvo, dok se od srede uz više oblačnosti mestimično očekuje kiša.

Biometeorološka prognoza za petak, 20. oktobar 2023. godine:

Biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na hronične bolesnike, naročito na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom, nervno labilne i reumatičare. Pospanost i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.