OVO SU STARIJE ĆERKE MUAMERA ZUKORLIĆA: Ne zna se koja je lepša, a obe su BAŠ USPEŠNE (VIDEO)
Muamer Zukorlić, Foto: Filip Plavčić

MUFTIJINE ĆERKE

OVO SU STARIJE ĆERKE MUAMERA ZUKORLIĆA: Ne zna se koja je lepša, a obe su BAŠ USPEŠNE (VIDEO)

Mlađe ćerke muftije Zukorlića, čija je majka Elma već ste videli

Objavljeno:

Pokojni Muamer Zukorlić, muftija i narodni poslanik u Skupštini Srbije, za sobom je ostavio osmoro dece iz dva braka - s prvom suprugom Umejom Zukorlić i šerijatskog braka s muftinicom Elmom.

Njegov politički naslednik je sin Usame Zukorlić koji je vrlo aktivan u političkom životu ali i na društvenim mrežama. Međutim, njegove sestre sasvim ste sigurno dosad videli, ali niste ni pretpostavili da su to starije ćerke pokojnog muftije.

Obe su se profesionalno ostvarile i veoma su poznate - Sedžda je modna kreatorka, a Nedžma je slikarka.

Podsetimo, muftija Muamer Zukorlić, koji je iznenada preminuo 6. novembra 2021. u 51. godini, ostavio je iza sebe dve supruge, osmoro dece i sedmoro unučadi.

Mlađe ćerke muftije Zukorlića, čija je majka Elma već ste videli...

Jedna od Zukorlićevih ćerki, Sedžda Zukorlić, inače uspešna modna kreatorka, dan nakon smrti oca oglasila se potresnom porukom na društvenim mrežama:

"Nije smrt kraj za onog koji preseli. On odlazi u večni svet. Smrt je kraj druženja planete Zemlje sa nekim ko je još danas hodao njom. Veliki si nam emanet ostavio i ponosno ćemo da ga ponesemo, mi smo tvoja trajna sadaka i sa ponosom ćeš živeti sa svakim našim otkucajem srca. Babo, moj volim te. A ja ću zauvek da ostanem tvoje dete koje željno iščekuje tvoj zagrljaj...- napisala je tada Sedžma Zukorlić, koja imala još jednu potresnu poruku za oca koji, kako je napisala, nije doživeo da vidi ispunjenje onog što mu je obećala:

"Babo, počela sam ozbiljno da razrađujem ideju o kojoj smo pričali mnogo puta, konačno sam uradila jedan moderni model inspirisan bošnjačkim jelekom i poslala sam ga za Torino, ali ovaj što sad radim, oduševit ćeš se, radim ga već mesec i po dana, ali neću ti ga pokazati dok u potpunosti ne bude gotov, bit ćeš sigurno ponosan...Konačno model za koji mogu da kažem BOŠNJAČKI KAFTAN". "Hajde hajrli samo da bude!", reče babo s osmehom.

Usameove uspomene iz detinjstva

- Podrška moja, Alahovom voljom ode pre nego završih da mu pokažem, a bio bi srećan sigurno da ga vidi. Završni detalji ovog bošnjačkog kaftana, rađeni sa mnogo tuge, nedostajanja nakon gubitka moje najveće podrške u životu, mog baba. Alah te nagradio na svakom trenutku, savetu, kritici, podršci, osmehu...- napisala je Sedžda posle smrti oca uz fotografije kreacije koju pokojni Zukorlić nije mogao da vidi.

Kolika je kreatorka podrška svojoj sestri pokazalo se kad je poruku "ponosna sestra", postavila uz snimak iz emisije o Nedžmi Zukorlić, uspešnoj slikarki koja je dosad održala dve samostalne izložbe, u Novom Pazaru i Beogradu.

Nedžma Zukorlić
Nedžma Zukorlićfoto: YOUTUBE PRINTSCREEN, FREE MEDIA

Nedžma Zukorlić, kako je pisao Sandžak pres, rođena je 9. aprila 1996. godine u Novom Pazaru. Završila je Medresu "Gazi Isa-beg" u Novom Pazaru.

Osnovne akademske studije okončala je 2019. na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, na Departmanu za umetnost, smer slikarstvo, u klasi profesora Nehata Bekirija.

Apsolvent je i na Departmanu za filološke nauke, smer bosanski jezik i književnost i srpski jezik i književnost. Od 2021. je master likovni umetnik, a to zvanje stekla je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za slikarstvo. Imala je dve samostalne izložbe, u Novom Pazaru i Beogradu, a učesnica je 36 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i tri međunarodne likovne kolonije.

Dobitnica je treće nagrade na Likovnom salonu mladih u Novom Pazaru. Radi kao saradnik u nastavi na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Bonus video:

00:28

UMRO MUAMER ZUKORLIĆ: Poslanik i muftija preminuo u 51. godini

(Espreso/Sandžakpress/Wikipedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.