STRAHINJA JE NAŠ PONOS, SAMO NIŽE USPEHE: Osvojio je drugo mesto na SVETSKOM TAKMIČENJU iz engleskog jezika u Kini
Strahinja Trivković, Foto: Privatna arhiva

SVAKA ČAST!

STRAHINJA JE NAŠ PONOS, SAMO NIŽE USPEHE: Osvojio je drugo mesto na SVETSKOM TAKMIČENJU iz engleskog jezika u Kini

Takmičenje je okupilo ukupno predstavnike iz 60 država, a u velikom finalu učestvovalo je njih 30

Objavljeno:

Strahinja Trivković, đak trećeg razreda Treće beogradske gimnazije osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju Pojas i put “21st Century Cup” iz engleskog jezika koje se održalo u kineskom Šangaju od 10. do 14. oktobra u konkurenciji od 30 učesnika, kao najmlađi takmičar.

Takmičenje je okupilo ukupno predstavnike iz 60 država, a u velikom finalu učestvovalo je njih 30. Takmičari su prezentovali rad na temu “Artificial intelligence, a blessing or a curse?”.

Strahinja je bio najmlađi takmičar, a kako kaže u konkurenciji je bio sa studentima, ali je bez obzira na razliku u godinama uspeo da izbori drugo mesto.

Strahinja sa kolegama
Strahinja sa kolegamafoto: Privatna arhiva

“Ovo takmičenje, i sam put je nešto što ću pamtiti zauvek. Budući da sam putovao sam na drugi kraj sveta, i nazad, smatram da sam dobio veliko iskustvo i samopouzdanje. Boravak u Kini je bio neverovatan – Kina mi se kao država veoma svidela, ljudi, kultura, tradicija, umetnost, hrana i mnogo toga. Stvorio sam sjajna prijateljstva sa mladim ljudima, kako iz Kine, tako i iz svih krajeva sveta, sa kojima sam proveo divne trenutke na samom takmičenju i sa kojima ću ostati u kontaktu. Učestvovao sam u velikoj razmeni kultura i životnih priča zajedno sa drugim takmičarima, organizatorima, volonterima i studentima iz Kine koji su tu boravili”, ističe Strahinje i navodi da je organizacija samog takmičenja bila perfektna.

Svetsko takmičenje 21st Century Cup je takmičenje iz engleskog jezika namenjeno ljubiteljima javnog nastupa širom sveta koje je 1996. godine inicirala Čajna dejli.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Nacionalno takmičenje organizovano je u septembru ove godine po treći put u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad, a u saradnji sa partnerima iz Kine 21st Century Cup na kojem je mladi Strahinja Trivković osvojio ubedljivo prvo mesto.

Podsetimo, Strahinja Trivković je osvojio i bronzanu medalju na Svetskoj geografskoj olimpijadi koja se održala u Indoneziji od 8. do 14. avgusta 2023. godine.

Bonus video:

01:12

EVO KAKO SRPSKI GENIJE PROVODI SVOJ DAN: Govori 10 jezika, radi za FBI, zna preko 850 govora napamet, A NE SPAVA PO 9 DANA?!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.