ZA TAČNO 10 DANA IZGOVORITE OVU MOĆNU MOLITVU: Vernici se obraćaju SVETOJ PETKI za zdravlje i sreću porodice
Sveta Petka, Foto: Aleksa Petrović

SPC

ZA TAČNO 10 DANA IZGOVORITE OVU MOĆNU MOLITVU: Vernici se obraćaju SVETOJ PETKI za zdravlje i sreću porodice

Molitva Svetoj Petki je direktno obraćanje svetiteljki Svetoj Petki ili Paraskevi

Objavljeno:

Srpska pravoslavna crkva i vernici za deset dana slave praznik posvećen Svetoj Petki - Prepodobnoj mati Paraskevi, koja je bila zaštitnica žena, siromašnih i bolesnih.

Mnogi koji veruju u Svetu Petku, tvrde da se ona uvek odazove molitvama, posebno za zdravlje i sreću porodice. Ali, kad je neko jednom prizove u svoj dom, ona kasnije dolazi i nepozvana, kad god porodici preti neka nesreća.

Molitva Svetoj Petki je direktno obraćanje svetiteljki Svetoj Petki ili Paraskevi. Ova svetiteljka je izuzetno poštovana kod Srba i mnogih drugih Balkanskih naroda. Mošti ove svetiteljke se danas nalaze u gradu Jašiju u Rumuniji. Pomolite se našoj svetiteljki za spas od svake nevolje i bede.

1 / 6 Foto: Aleksa Petrović

Molitva Svetoj Petki (Paraskevi)

„Sveta Petko, Božja svetiteljko, moli Boga za nas. Udostojila si se gledanja lica Božjeg, kao čedo našeg naroda, slavna Petko svetiteljko, pa imamo slobodu tebi govoriti, srodnici našoj, i tebe moliti za spasenje duša naših.

Slava si i pohvala Beogradu, gde čudotvorna voda tvoja privlači množine mnoge, kao negda Vitezda, i daje slepima vid, uzetim zdravlje, malaksalim snagu, i svima bodrosti i radosti, Hristova device, naša pomoćnice.

Budi i nadalje straža našem prestonom gradu, utvrdi ga u Pravoslavlju, pomozi vernicima, podigni nedužne i tužne, a usopšim roditeljima našim, braći i deci, izmoli večni pokoj i večno spasenje, sveta Petko, Božja svetiteljko.

Svima pomozi, pa i meni ne odmozi. Dobre u dobru složi, i svako im dobro umnoži. Da se kroz tebe proslavi Bog u Trojici, navek veka.“

Amin.

Bonus video:

02:11

SVEČANA PREMIJERA FILMA SVETA PETKA, KRST U PUSTINJI: Glumačka ekipa na crvenom tepihu, a patrijarh Porfirije BLAGOSILJAO projekat

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.