KURIR TV DOBILA PRIZNANJE ZA IZVEŠTAVANJE O ŽENAMA U RURALNIM SREDINAMA “Samo jake žene mogu doprinositi zajednici”
Kurir, Foto: Promo

bravo!

KURIR TV DOBILA PRIZNANJE ZA IZVEŠTAVANJE O ŽENAMA U RURALNIM SREDINAMA “Samo jake žene mogu doprinositi zajednici”

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestovala je na Festivalu žena i devojčica sa sela

Objavljeno: 14:35h

Danas su u Čačku, povodom Međunarodnog dana žena sa sela, organizovani Festival žena idevojčica sa sela i konferencija, a tom prilikom uručena su priznanja medijima koji su kontinuirano, posvećeno i profesionalno izveštavali o ženama i devojčicama iz ruralnih oblasti tokom 2023. godine. Naša Kurir televizija jedina je kablovska televizija koja je dobila ovo priznanje.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestovala je na Festivalu žena i devojčica sa sela i konferenciji na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati i aktivnosti projekta „Unapređenje položaja žena i devojčica u ruralnim oblastima“, a koju je Poverenik za zaštitu ravnopravnosti sprovodio u saradnji sa Agencijom UN za rodnu ravnopravnost UN Women i uz podršku ambasade Norveške u Beogradu u okviru inicijative „Unapređenje bezbednosti žena u Srbiji“.

-Samo jaka, osnažena i samosvesna žena može doprinositi svojoj zajednici, ali i šire. Pokazali smo to u protekle tri godine, tokom kojih smo osnažili više stotina žena i devojčica iz ruralnih oblasti uZlatiborskom, Mačvanskom i Raškom okrugu. Pokazali smo i da istrajnošću, upornošću, snagom i verom, zajedničkim i posvećenim radom možemo uticati i na promenu predstave žene sa sela. Ove žene imaju veliki potencijal, one su vredne, pametne, sposobne i odgovorne, i imaju šta da kažu mnogim devojčicama i mladićima, kazala je Brankica Janković.

Čačak
Čačakfoto: Promo

Festival žena i devojčica sa sela okupio je upravo učesnice pomenutog projekta, koje su podelile iskustva i razgovarale o daljoj saradnji i održivosti ostvarenih rezultata. Festival i konferencija su održani u Start-Up Centru Naučno-tehnološkog parka u Čačku, a tom prilikom su uručena i specijalna priznanja redakcijama koje su i tokom 2023. godine kontinuirano, posvećeno i profesionalno izveštavali o ženama i devojčicama iz ruralnih oblasti.

RTS i emisija Ovo je Srbija, Kurir televizija, vikend izdanje dnevnih novina Politika, Udruženje RAB Srbija, Blic Žena, i portal Telegraf su se izdvojili jer su redovno, posvećeno i sa razumevanjem izveštavali u proteklom periodu o ženskom preduzetništvu i stvaralaštvu, ali i o položaju i pravima žena i devojčica u seoskim i poljoprivrednim domaćinstvima. Iz njihovih priloga i tekstova shvatali smo šta zaista znači živeti na selu u ovo savremeno doba. Imali smo priliku da se upoznamo sa brojnim izazovima i saznamo za mnoge probleme sa kojima se one suočavaju, a potom i da tragamo i nalazimo rešenja. Zahvaljujući medijima, u pričama iz života i rada žena i devojčica iz ruralnih sredina mnogo puta su i mnogi od nas pronalazili inspiraciju i lični motiv.

U okviru festivala i obeležavanja Međunarodnog dana žena sa sela, održana je izložba ženskog stvaralaštva i proizvoda članica udruženja žena sa sela, korisnica projekta „Unapređenje položaja žena i devojčica u ruralnim oblastima“, a posetioci su bili u prilici da vide i postavku fotografija napravljenih pomoću veštačke inteligencije i kreativnošću braće Zamurović.

Bonus video:

00:16

Sin Branka Ružića u humanitarnoj akciji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.