EVO KO JE DUŠAN MIHALEK ČIJI JE UNUK NAĐEN MRTAV NA GRANICI SA GAZOM: Sa poluslepim sinom još 90-ih otišao u Izrael
Dušan Mihalek, Foto: Printscreen/Facebook/Dushan Mihalek

BIOGRAFIJA

EVO KO JE DUŠAN MIHALEK ČIJI JE UNUK NAĐEN MRTAV NA GRANICI SA GAZOM: Sa poluslepim sinom još 90-ih otišao u Izrael

Dušan Mihalek je inače bio dugogodišnji urednik muzičkog programa Radija Novi Sad

Objavljeno: 07:01h

Unuk Dušana Mihaleka je pronađen mrtav. Pretužnom objavom na svom Fejsbuk nalogu, Dušan Mihalek, najpoznatiji srpski turistički vodič po Svetoj zemlji, javio je da je Mor pronađen mrtav. Mihalek je pre tri dana objavio da je njegov najstariji unuk nestao na granici sa Gazom.

"Nema više našeg Mora (24). Došli su iz armije i socijalne službe da nam kažu da je pronađeno njegovo telo. Nema više nade", napisao je Dušan Mihalek na svom Fejsbuk profilu.

Dušan Mihalek je inače bio dugogodišnji urednik muzičkog programa Radija Novi Sad, a danas je najpoznatiji srpski turističkog vodiča po Svetoj zemlji. Mihalek je bio prvi diplomirani muzikolog u istoriji Vojvodine. A u Izrael ga je odvela sudbina.

Naime, tokom 1991. godine, kada je počeo rat na prostorima bivše SFRJ, Mihalek sa poluslepim sinom odlazi u Budimpeštu, gde se spojio sa jevrejskom zajednicom koja ga je sa porodicom prebacila u Izrael na osnovu dokaza da je njegov tast, koji je jedini preživeo Aušvic, rođeni Jevrejin.

Iako nije znao ništa o Izraelu, kao ni hebrejski jezik, Dušan je za oko godinu dana postao direktor Izraelskog muzičkog centra, posao koji je u poznim godinama odlučio da napusti jer, kako ističe, kultura je svugde najmanje plaćena, a on otac četvoro dece i deda u to vreme četiri unuka (danas ih je deset).

Zbog toga je u šestoj deceniji upisao prestižan četvorogodišnji izraelski turistički fakultet i suočio se sa 70 ispita i 77 turističkih destinacija, kako bi uopšte dobio licencu za rad na teritoriji Svete zemlje, a što ga je koštalo 30.000 dolara.

Na pitanje da li je odlazak na hodočašće u Svetu zemlju generalno bezbedno, s ozbirom na zategnute odnose Izraela i Palestine, Mihalek je krajem prošle godine za Teleraf.rs rekao da na izraelskoj strani zida vlada jaka bezbednost i da izraelska armija i policija kontrolišu svaki kvadratni metar Jerusalema koji je pokriven nadzornim kamerama.

Bonus video: EGIPAT IMA VELIKU ODGOVORNOST ZA SUKOB HAMASA I IZRAELA! Eksperti tvrde: Kada stopiraju bombardovanje, KREĆU U KOPNENU INVAZIJU?

02:02

EGIPAT IMA VELIKU ODGOVORNOST ZA SUKOB HAMASA I IZRAELA! Eksperti tvrde: Kada stopiraju bombardovanje, KREĆU U KOPNENU INVAZIJU?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.