PENZIONERI, ROK ZA PRIJAVU JE 27. OKTOBAR: Evo ko ima pravo na učešće i koji USLOV je presudan
Penzioneri, Foto: Ana Paunković

PENZIONERI

PENZIONERI, ROK ZA PRIJAVU JE 27. OKTOBAR: Evo ko ima pravo na učešće i koji USLOV je presudan

Pravo učešća na konkursu imaju sva starija lica od 60 godina (penzioneri)

Objavljeno:

Sekretarijat za socijalnu zaštitu i radne jedinice dnevnih centara i klubova u okviru Gerontološkog centra Beograd raspisuju poetski konkurs u okviru 21. festivala stvaralaštva starijih „Zlatno doba 2023”.

Iz ovog gradskog sekretarijata pozivaju sve poete seniore koji pišu srcem da se odvaže i prijave na konkurs za najlepši stih i time nam otkriju delić sveta populacije starijih.

Pravo učešća na konkursu imaju sva starija lica od 60 godina (penzioneri) koja žive na teritoriji Republike Srbije, uz poseban uslov da nisu članovi Udruženja književnika Srbije.

1 / 7 Foto: Nebojša Mandić

Tema konkursa je slobodna.

Učesnici konkursa mogu da dostave najviše do dve neobjavljene pesme, nastale u „zlatnom dobu života”, koje nisu duže od 25 stihova.

Pesme se dostavljaju u tri primerka i potpisuju šifrom. Ukoliko učesnik konkursa dostavlja dve pesme, svaku potpisuje istom šifrom i šalje ih u jednoj koverti. Rešenje šifre sa podacima (ime i prezime, godina rođenja, adresa i broj telefona) dostavljaju se u posebnoj, zatvorenoj koverti uz priloženi pesnički rad.

Radovi se primaju do 27. oktobra 2023. godine i dostavljaju se na adresu: RJ „Dnevni centri i klubovi”, Marije Bursać 49, sa naznakom „Za poetski konkurs”, a za dodatne informacije na raspolaganju je broj telefona 062/ 8065-406.

Pesme se neće vraćati autorima, a najuspešnijim pesnicima po odluci stručnog žirija biće dodeljene nagrade i priznanja.

Glavna nagrada je skulptura „Zlatni stih”, rad akademskog vajara, navodi se u saopštenju Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.