DANAS PRAVI JESENJI DAN: Popodne je u ovim delovima Srbije moguća KIŠA!
Kiša / Ilustracija, Foto: Stefan Stojanović

RHMZ

DANAS PRAVI JESENJI DAN: Popodne je u ovim delovima Srbije moguća KIŠA!

U Beogradu će biti malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima dok se posle podne na severu i zapadu, a uveče i tokom noći u ostalim krajevima očekuje prolazno naoblačenje ponegde sa kratkotrajnom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umere vetar, južni i jugozapadni, uveče na severu u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura će se kretati od šest do 11 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni.

U Beogradu će biti malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima, a kasno posle podne i uveče će biti prolazno naoblačenje sa kratkotrajnom kišom.

Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugozapadni, uveče i tokom noći u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura će se kretati od devet do 11 stepeni, a najviša dnevna oko 23 stepena.

U Srbiji će u utorak biti umereno do potpuno oblačno i sveže, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima. Od srede će jutra biti hladna po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana će biti pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost i toplo sa dnevnom temperaturom u većini mesta od 23 do 28 stepeni. Novo naoblačenje i zahlađenje ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima, očekuje se tek sledeći ponedeljak.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 9. oktobar 2023.

Očekivane biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na cerebrovaskularne i srčane bolesnike, kao i osobe sa respiratornim tegobama, pa im se savetuje oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i poremećaji sna.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.