EVO KADA ĆE SVI SRPSKI DRŽAVLJANI BITI EVAKUISANI! Oglasio se počasni konzul Srbije u Izraelu, ovo su detalji
Aleksandar Nikolić, Foto: Printskrin/RTS

evakuacija

EVO KADA ĆE SVI SRPSKI DRŽAVLJANI BITI EVAKUISANI! Oglasio se počasni konzul Srbije u Izraelu, ovo su detalji

Prema njegovim rečima za sutra i prekosutra ujutru predviđeni su dodatni letovi Er Srbije

Objavljeno:

Jedan državljanin Srbije lakše je ranjen u Izraelu, a građani Srbije koji se nalaze u toj zemlji pozivaju se da u punoj meri poštuju uputstva, izjavio je jutros počasni konzul Srbije toj zemlji Aleksandar Nikolić.

On je rekao za Radio televiziju Srbije (RTS), da je avion Er Srbije JU817 jutros spreman da poleti iz Izraela i da je popunjen, a da je ostalo još nekoliko desetina državljana Srbije, posebno hodočasnika, kao i da se pripremaju novi letovi za one koji žele da odu.

"Apelujem na naše državljane koji se ovde nalaze koji ovde borave, rezidentno a posebno nerezidentno, znači oni koji su ovde u svojstvu studenata na doktoratima, postdoktoratima počev od univerziteta Ben Gurion u Benševi do naših hodočasnika turista i poslovnih ljudi, da u potpunosti u punoj meri izvršavaju sve, eksplicitno sve naredbe komande pozadine, to je jedini način da se fatalnosti onoliko koliko zavisi od nas otlkone", rekao je Nikolić.

Izrael
Izraelfoto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

Nikolić je rekao da je juče bio prvi slučaj ranjavanja državljanina Srbije, da je on odmah zbrninut u bolnici i da je već sinoć bio otpušten, a da su ostali državljani Srbije zdravo i dobro.

"Nekoliko stotina naših državljana se nalazi u Južnom distriktu, većina kibuca je već evakuisana i još se evakuišu iz neposredne blizine liniji razdvajanja. Ono što će možda biti lakše u narednom periodu to je da je sve manje otvorenih žarišta odnosno borbenih dejstava na terenu", rekao je Nikolić.

Po njegovim rečima za sutra i prekosutra ujutru predviđeni su dodatni letovi Er Srbije.

"Čine se napori da se avioni zamene nešto većim avionima sa više sedišta", rekao je Nikolić i dodao da je najvažnije da državljani Srbije budu bezbedni i da svi oni koji žele budu što pre evakuisani. Rekao je da je ambasada Srbije u Tel Avivu, na čelu sa otpravnikom poslova Dušanom Vujovićem, u kontaktu sa raznim profilima državljana Srbije, od sportista, studenata, učesnika seminara i da telefoni neprestano zvone.

Izrael
Izraelfoto: Ali Jadallah / AFP / Profimedia

"Čini se svaki napor da svi budu blagovremeno informisani, instruisani pre svega zarad njihove lične bezbednosti i naravno, prema mogućnostima i željama, odavde evakuisani", rekao je Nikolić.

Sukobi izraelskih vojnika i ekstremista Hamasa koji su se ubacili na jug Izraela iz pojasa Gaze i ušli u pogranična izraelska naselja nastavljeni su danas posle iznenadnog napada "hamasovaca" u subotu ujutru. Ubijeno je najmanje 250 ljudi, uključujući 26 vojnika, kako je jutros saopšteno i odvedeni su taoci.

Bonus video:

02:36

Hamas objavio nove snimke akcije upada u izraelsku bazu Beeri

(Espreso / Agencije / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.