MALI LUKA JE PRAVI HEROJ, A NAJNOVIJA FOTOGRAFIJA JE I DOKAZ ZA TO: Njegova mama potvrdila DOBRU VEST! (FOTO)
Luka Stajković, Foto: Instagram/Pomozimo malom Luki

prelepo!

MALI LUKA JE PRAVI HEROJ, A NAJNOVIJA FOTOGRAFIJA JE I DOKAZ ZA TO: Njegova mama potvrdila DOBRU VEST! (FOTO)

Najnovija fotografija Luke Stajkovića koji se leči u Turskoj i njegove sestre je danas rasplakala Srbiju

Objavljeno: 15:49h

Njegova životna priča digla je Srbiju na noge, pa su se od licitacija i akcija za prikupljenje sredstava za Lukino lečenje usijale sve društvene mreže

Mesec dana pred rođendan za hrabrog dečaka, Luku Stajkovića (4) koji je oboleo od tumora na mozgu stigle su divne vesti. "Magnet je čist" otkrila je njegova majka Aleksandra svojim pratiocima na Instagramu, na kojem je i izveštavala o borbi njenog mališana koja traje još od 2021. godine, kada je njegovu porodicu zadesila nesreća, za nesrećom.

Naime, pre nego što je Luki dijagnostikovana ova veoma teška bolest, korona je odnela život njegovog oca, a nakon toga dečak je počeo da oseća simptome opake bolesti koja će mu postati najveći neprijatelj.

Njegova majka je danas podelila fotografiju koja je napokon unela radost u njihov dom, a mnogima naterala suze radosnice na oči. Luka i njegova mlađa sestra zagrljeni i nasmejani zbog neverovatnih rezultata koji su stigli i doneli lepe vesti.

- Hvala vam svima od srca, volimo vas i sada znamo da smo u pravim rukama i da nas Bog čuva, da se bolest više nikad ne vrati. Molitva je lek - napisala je Lukina mama uz fotografiju.

Luka Stajković
Luka Stajkovićfoto: Instagram/pomozimo_malom_luki

Njegova tetka Katarina za Telegraf.rs potvrdila je da je Luka sada "čist" i da nema tumora.

- Odrađen mu je juče magnet nakon 2 meseca od kada smo saznali da mu se vratio karcinom, sada je čst, daće Bog da tako ostane, sledeći je za 2,3 meseca... - kazala je sagovornica.

Podsetimo, nakon velike tragedije koja je zadesila porodicu Stajković, kada je iznenada preminuo Lukin otac, ovom malom heroju otkriven je tumor na mozgu.

Njegova životna priča digla je Srbiju na noge, pa su se od licitacija i akcija za prikupljenje sredstava za Lukino lečenje usijale sve društvene mreže.

Luki je hitno urađena operacija i ugrađen mu je šant. Nakon toga on normalno funkcioniše i, prema rečima njegove tetke Katarine, sve se menja nakon glavne operacije kada mu uklanjaju tumor na mozgu.

- Posle operacije je funkcionisao najnormalnije. Pričao je, sam se hranio, hodao, a onda je došlo do glavne operacije uklanjanja tumora na mozgu. Desetak dana nakon ugrađivanja šanta je usledila mutacija. Luka više nije mogao da hoda, priča, samostalno žvaće. Samo je ležao u krevetu. Posle nekoliko dana nakon toga jedino je otvorio okice. Mi tad nismo znali ni da li on vidi pa smo čekali i to da utvrdimo. To je trajalo 3- 4 nedelje dok su ležali na neurohirurgiji i onda je trebalo da pređu na onkologiju - priča Lukina tetka.

Prelaskom na onkologiju ponovljen je magnet kako bi se odredila hemioterapija i zračenje. Nažalost, lošim vestima nije bilo kraja.

Luka sa mamom
Luka sa mamomfoto: Printscreen/Instagram/kaca___i

- Magnet je pokazao da se za te tri nedelje sve vratilo na mozak i da je usledila metastaza kičme i kičmenog stuba. Uključena mu je hitno hemioterapija i pokrenuta je fondacija "Budi human" kako bi se prikupile pare za Lukino dalje lečenje u inostranstvu koje mu je neophodno. Mi verujemo i u naše lekare, ali je preko to sve mnogo unapređenije - priča Katarina.

Luka svoje lečenje u inostranstvu započinje u januaru odlaskom u Tursku, gde se situacija prividno poboljšava, međutim usledilo je kontrolno snimanje, a sa njim i neprijatno iznenađenje rezultatima.

"Po njihovim rečima, tumor se vratio za dve nedelje. Kad smo otišli u Tursku, lekari su nam rekli da tumor nije ni bio otklonjen, nije ceo", objašnjava.

Na novim testovima u inostranstvu utvrđeno je da ima i metastaze na kičmi. Luka je operisan, a leva ruka, noga i oko nepomično su pokazali ozbiljnost situacije.

"Posle par dana se videlo da trza, u međuvremenu se i oko povratilo, počeo je da trepće. Mesec dana od operacije krenuo je sa prvim zračenjem i hemioterapijom koje su trajale 30 dana svaki dan.

Bonus video:

00:20

ESPRESO: Pomoć za malog Novaka Ćuruviju

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.