SAMO JUČE NESTALE SU 3 OSOBE U SRBIJI: Od početka meseca nestanci se samo NIŽU, neki su na svu sreću NAĐENI
Nestali, Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

ZABRINJAVAJUĆE

SAMO JUČE NESTALE SU 3 OSOBE U SRBIJI: Od početka meseca nestanci se samo NIŽU, neki su na svu sreću NAĐENI

Prethodnih dana slučajevi nestanaka samo su se nizali, među nestalima bilo je mnogo mladih ali i dece

Objavljeno:

Samo tokom jučerašnjeg dana nestala su tri mladića u Srbiji!

Vid Dinjaški (25) iz Novog Sada nestao je u noći između utorka i srede oko jedan sat posle ponoći na Beogradskom keju. Zabrinuta porodica uputila je apel građanima da ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi sa Vidovim nestankom jave najbližoj policijskoj stanici.

Vid D.
Vid D.foto: Fejsbuk

Poslednja vest koju je Vidova majka Ana Vrbaški objavila na svom Fejsbuk profilu je veoma zabrinjavajuća. Ona je otkrila da su došli do saznanja da se njen sin verovatno krije negde na Fruškoj gori u nameri da sebi oduzme život!

- Dragi ljudi, najverovatnije je da je Vid negde na Fruškoj gori i da se šćućurio u nekom kutku, ne pije vodu i ne jede, sa idejom da tako sebi oduzme život. Ne pitajte me kako smo ovo zaključili. Imamo još jedan, današnji dan da ga nađemo. Svi koji žele da ga traže, pomoći će. Mi ćemo svakako organizovati sopstvenu potragu, još uvek ne znamo detalje, sada se organizujemo. Hvala vam svima na pomoći - napisala je zabrinuta majka na svom fejsbuk profilu.

Na sreću, u međuvremenu, Vid Dinjaški (25) je pronađen. Lepu vest je objavila njegova majka.

„Našli smo Vida. Hvala svima koji su mislili dobro, molili se i pomogli ili želeli da pomognu. Sada je najpotrebnije da mu budemo podrška i da budemo tu za njega. Sve ovo je bio jedan glup način da se skrene pažnja. Molim vas, nađite mu se, jer misli da je sam na svetu. Hvala vam, dragi ljudi!“, napisala je njegova majka na Fejsbuku.

Stefan Milovanović (29) sinoć je nestao u Žitorađi. Ovaj momak poslednji put je viđen nakon što je završio smenu na pumpi, a ovu informaciju potvrduo je njegov brat Dušan.

Stefanova porodica obavestila je policiju o slučaju, a kako je rekao njegov brat, samo je seo u auto i otišao sa pumpe.

Agonija porodice Milovanović danas je okončana, jer je Stefan pronađen u Nišu.

Kako je izjavio njegov brat Dušan (23), Stefan je pronađen živ u Nišu, a policija trenutno obavlja sve neophodne radnje.

Stefan Milovanović
Stefan Milovanovićfoto: Društvene mreže

Juče oko 18 časova svaki trag se izgubio i Slaviši Stankoviću iz Pančeva.

Nestao Slaviša Stanković
Nestao Slaviša Stankovićfoto: Privatna arhiva/Kurir

Slaviša je završio posao u Karađorđevoj ulici i nestao! Prijatelji kažu da nije bio u svađi ni sa kim.

Porodica moli da, ako ga neko prepozna ili vidi, da obaveste policijsku stanicu.

Početkom oktobra nestala je i Snežana Kašaš Antonović (58) iz Zrenjanina. Ona je krenula po cigarete kada joj se izgubio svaki trag.

Nestala Snežana Kašaš Antonović
Nestala Snežana Kašaš Antonovićfoto: Privatna arhiva

Na sebi je u trenutku nestanka imala crne pantalone sa belim dezenom i braon duks. Porodica moli sve da ukoliko vide Snežanu jave policiji.

Inače, prethodnih dana slučajevi nestanaka samo su se nizali, među nestalima bilo je mnogo mladih ali i dece. Na svu sreću, nekoliko njih pronađeno je i vraćeno svojim porodicama.

Mario Rukavina
Mario Rukavinafoto: Printscreen/Instagram/Serbialive

Hrvatski državljanin Mario Rukavina (20) pronađen je nakon pet dana potrage. On je nestao u Srbiji kada je u petak prešao granicu Tovarnik-Šid i od tada mu se gubio svaki trag.

Devojčica (4) nestala

Građani su posebno bili potrešeni kada je stigla vest da je devojčica (4) nestala u Starim Banovcima.

Devojčica koja je pronađena
Devojčica koja je pronađenafoto: Društvene mreže

Naime, ona je izašla sama iz dvorišta i nestala. Na svu sreću, istog dana je pronađena, a majka je potvrdila da je u dobrom stanju.

Samo dan ranije u Beogradu se odvijala prava drama kada je policiji prijavljen nestanak M. T. (16).

M.T.
M.T.foto: Društvene mreže

Nestanak je majka primetila u četiri sata, kada je videla da joj je prazan krevet, i odmah to prijavila policiji. Da stvar bude gora, tinejdžerka je ostavila poruku majci "da je voli i da joj oprosti što je otišla". Sem toga, dok još nije izašla iz stana, prijateljima je takođe poslala potresne poruke.

Zbog njenog nestanka organizovali su se da je traže i porodica i drugovi iz škole, koji su joj preko medija slali poruke uz molbu da se vrati.

Na svu sreću, M.T. (16) pronađena je na Vidikovcu istog dana.

Po dobijenom saznanju da se M. kreće u ulici Kneza Višeslava, policijska patrola iz Rakovice pronašla je tinejdžerku na prvom spratu zgrade u izgradnji.

Podsetimo, od 1. novembra u potragu za nestalom decom uključujemo se svi.

Mediji će u prvih osam sati od nestanka objavljivati informacije važne za potragu, na pola sata. Obaveštenja o nestaloj deci koja su životno ugrožena, oteta, imaju neki oblik invaliditeta, koja su mlađa od sedam godina ili im je potrebna zdravstvena nega, stizaće i od mobilnih operatera.

Amber alert
foto: amberalert.rs

Podatke o nestaloj deci medijima će prosleđivati Ministarstvo informisanja i telekomunikacija nakon što policija proceni da se time neće dodatno ugroziti deca.

Predviđena je i procedura u slučaju da neki od medija ne postupi u skladu sa pravilnikom.

Sistem je, podseća se, rađen po ugledu na one iz Belgije, Češke, Francuske, Nemačke... Nastao je u Americi 1996. godine, nakon nestanka i ubistva devetogodišnje Amber Hagerman iz Teksasa.

Bonus video: NESTANAK DECE

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.