NOŽ JE SAMO POKAZALA UČENICIMA? Oglasio se direktor još jedne čačanske škole u kojoj se u petak dogodio INCIDENT
OŠ "Tanasko Rajić", Foto: RINA

incident u školi

NOŽ JE SAMO POKAZALA UČENICIMA? Oglasio se direktor još jedne čačanske škole u kojoj se u petak dogodio INCIDENT

Direktor OŠ "Tanasko Rajić" objasnio je detalje incidenta u ovoj obrazovnoj insittuciji

Objavljeno:

Nakon što su prikupili informacije od svih učesnika vezano za slučaj unošenja noža u OŠ "Tanasko Rajić", direktor ove obrazovne ustanove, Milorad Tešić, saopštio je da je u petak 29. septembra oko 13 časova nastavnica ove škole na poziv učenika izašla do ulaska u dvorište i od učenice M.P. uzela nož koji je držala u torbi.

- Nož nije vadila iz torbe i pokazala ga je ispred školskog dvorišta samo pojedinim učenicima tako što je odšnirala ranac. Učenica je mirno predala nož i tom prilikom izjavila da je ispala naivna. Dovedena je u kancelariju direktora u kojoj je dala izjavu. Škola je pozvala interventnu jedinicu MUP-a. Po iskazu učenice i učesnika u ovom događaju nož nije ponela da bi se sa bilo kim obračunala i da nije imala nameru da bilo koga povredi. U daljem iskazu je saopštila da je tako postupila jer se prethodnih dana zadirkivala sa učenikom Ž.S. i da je izazivao da li sme da ponese nož u školu. Izjavu učenice su potvrdili svedoci, navodi Tešić i dodaje da je panika bespotrebno proširena.

Policija
Policijafoto: RINA

Na pitanje zašto je pozvana intervetna jedinica MUP-a, on je istakao da je poziv njima upućen pre bilo kakvih prikupljanja informacija kada je nastavnica dovela devojčicu sa nožem u kancelariju. Oko pokretanja bilo kakvih eventualnih prekršajnih ili krivičnih prijava, dodaje da nema informacije, i ističe da devojčica nakon incidenta nije privedena i da je nakon davanja izjave sa ocem otišla kući.

- Škola je preuzela odgovarajuće mere postupa po ustaljenoj proceduri. U slučaj su svako u svojoj nadležnosti uključeni MUP, Školska uprava i Centar za socijalni rad, navodi Tešić.

Ovaj slučaj zabrinuo je i uznemerio mnoge roditelje u Čačku, a otac jednog od dečaka koji pohađa ovu školu, naveo je da se spekulise da bi uzrok donošenja noža u školu mogla biti činjenica da su pojedina deca ranije na određeni način "malteritala" njenog brata, bacivši ga u kantu. Međutim, direktor je i to demantovao.

- Škola je u tom slučaju izvršila sve istražne radnje i utvrdila da vršnjačkog nasilja nije bilo, za šta ima i dokaze. Napominjemo da učenica i ostali učenici u toku uzimanja izjava o ovom slučaju kada je oduzet nož, nisu kao razlog naveli vršnjačko nasilje nad njenom braćom, rekao je za RINU Tešić.

Roditelji učenika ove škole, kada su komentarisali slučaj sa nožem, naveli su takođe, da u školi postoje interne viber grupe među učenicima u kojima jedni drugima prete, ali direktor Milorad Tešić naveo je da oni sa tim nisu upoznati.

Bonus video:

01:54

OGUGLALI SMO NA PORODIČNO I VRŠNJAČKO NASILJE! Milan Ćulibrk: Na društvenim mrežama nasilnici su najveći frajeri

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.