ONA JE NAJBOLJA MEDICINSKA SESTRA U SRBIJI! Lice anđela, naša zemlja je ponosna, oglasila se Danica Grujičić
Danica Grujičić i Goran petrović, Foto: Zajedno za osmeh

svečanost

ONA JE NAJBOLJA MEDICINSKA SESTRA U SRBIJI! Lice anđela, naša zemlja je ponosna, oglasila se Danica Grujičić

Uručene nagrade najboljim medicinskim sestrama u Srbiji

Objavljeno: 09:24h

Sinoć su u Ruskom Domu u organizaciji Fondacije ”Zajedno za osmeh” uručene nagrade Milosrdna sestra – Darja Aleksandrovna Korobnika, za najbolje medicinske sestre-tehničare iz sva tri nivoa zdravstvene zaštite. Svečanosti je prisustvovala ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Proglašenju je prethodilo uručenje plakete zahvalnosti za unapređenje položaja medicinskih sestara-tehničara koju je Fondacija ”Zajedno za osmeh” uručila ministarki Grujičić.

Tom prilikom Goran Petrović, upravitelj fondacije čestitao je nagrađenima i naglasio da je ova nagrada podjednako važna i u cilju skretanja pažnje na medicinske sestre-tehničare i na naše veze sa ruskim narodom.

Milosrdna sestra
foto: Zajedno za osmeh

”Želeći da se herojski čin Darje Aleksandrovne Korobnike nikada ne zaboravi ustanovili smo ovu nagradu koja nas veže za bratskim ruskim narodom, a takođe ukazuje koliko je važan posao koji obavljaju medicinske sestre i tehničari”, rekao je Goran Petrović, upravitelj Fondacije ”Zajedno za osmeh”.

On se zahvalio ministarki na svemu što je uradila za unapređenje položaja zdravstvenih radnika u Srbiji i najavio da će fondacija uskoro izaći i sa mobilnom aplikacijom koja će da unapredi položaj dece obolele od raka kroz besplatne i povlašćenje usluge.

Ministarka Danica Grujičić izjavila je da je medicina timski rad i da ništa ne može uspešno da se obavi bez dobrih sestara i tehničara.

Milosrdna sestra
foto: Zajedno za osmeh

”Nadam se da će u daljem toku rad medicinskih sestara i tehničara biti nagrađivan i bolje prepoznat, kada ćemo znanje tih, posebno starijih sestara, koje su završile određene škole, moći da iskoristimo posebno u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i daljoj edukaciji naših sestara”, izjavila je Grujičić.

Ministarka Grujičić je takođe naglasila da ne smemo da zaboravimo pomoć iz bratske Rusije koja uvek bila uz nas tokom naše duge i stradalne istorije.

Milosrdna sestra
foto: Zajedno za osmeh

Ovogodišnje dobitnice nagrade su Živoslava Tasić, iz Doma zdravlja Niš, Mirjana Uzunović iz Klinike za pulmologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije i Mirjana Tošković iz opšte bolnice ”Studenica” iz Kraljeva.

Kao nagradu dobile su 10 dana plaćenog odmora na Zlatiboru, donaciju opštine Čajetina.

Milosrdna sestra
foto: Zajedno za osmeh

Tokom svečanosti prisutnima su se obratili i Nikola Prica iz Crvenog krsta, Predrag Slijepčević, predsednik Foruma pacijenata Srbije, Vjačeslav Čarski, zamenik direktora Ruskog centra za nauku i kulturu kao i prof. dr. Anđelka Lazarević, predsednik komisije. Svečanoj dodeli nagrada prisustvovali su i predstavnici Ambasade Ruske Federacije.

Milosrdna sestra
foto: Zajedno za osmeh

Nagradu Milosrdna sestra Darja Aleksandrovna Korobkina ustanovila je Fondacija ”Zajedno za osmeh” prošle godine u znak sećanja na rusku bolničarku koja je poginula previjajući srpske ranjenike na planini Gučevo za vreme Prvog svetskog rata

Bonus video:

01:50

MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA: Duboko humano i važno zanimanje!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.