SRBIJI PRETE POPLAVE U NAREDNIH 48 SATI! Oglasio se Sektor za vanredne situacije sa zabrinjavajućom porukom!
Foto: Fonet

saopštenje koje će vas zabrinuti

SRBIJI PRETE POPLAVE U NAREDNIH 48 SATI! Oglasio se Sektor za vanredne situacije sa zabrinjavajućom porukom!

- Moguća su lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama - rekao je Predrag Marić
Objavljeno: 18.04.2017. 14:03h
  • 30

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je Sektor za vanredne situacije, s obzirom na najavljene padavine, upozorio sve opštinske štabove da se podigne stepen pripravnosti i da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring Zapadne Morave i Kolubare i njihovih pritoka, dok padavine ne prestanu.

- Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednih 48 sati očekuje se veća količina padavina na teritoriji Republike Srbije, čak i sneg u planinskim predelima - rekao je Marić i ukazao da su zbog toga moguća lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama.

- Sektor za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana uputio je upozoranje svim opštinskim štabovima da se podigne stepen pripravnosti, da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring svih pritoka i da se raguje po potrebi - rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, svi kapaciteti SVS u narednih 48 sati biće stavljeni u potpunu pripravnosti dok padavine ne prođu.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media