NOVA PREVARA JE AKTUELNA U SRBIJI: Koliko je OPASNA, toliko je i URNEBESNA (FOTO)
Telefon / Ilustracija, Foto: Profimedia

DA LI JE REALNO?

NOVA PREVARA JE AKTUELNA U SRBIJI: Koliko je OPASNA, toliko je i URNEBESNA (FOTO)

Kako neke od prevara stižu iz inostranstva, prevaranti se ponekad ne potrude oko najosnovnijih stvari

Objavljeno:

Internet prevare su stvari koje nimalo nisu za šalu, ali ipak ponekad se i u tom domenu dese situacije zbog kojih umremo od smeha.

Mnogi ljudi su u prethodnim danima, mesecima, godinama dobili sms sadržine koja ih obaveštava da je njihova pošiljka stigla i da bi trebalo da je prihvate. I to je ona „normalna“ prevara u kojoj vi kliknete na link koji vam se nudi i započnete lanac u kom odajete svoju adresu, broj kartice i tako dalje i tako šire.

Kako neke od tih prevara stižu iz inostranstva, prevaranti se ponekad ne potrude oko najosnovnijih stvari, a to je da lepo prevedu poruku koju vam šalju.

„Pošta Srbije: Paket ili pismo koje se tiče vas nalazi se u vašim magacinima: Potvrdite svoju adresu i platite naknade za svinjetinu da biste započeli isporuku“ stajalo je u sumnjivom primljenom SMS-u.

Naravno, ova poruka je odmah zavrtela na društvenim mrežama, što zbog obveštenja da je u opticaju nova prevara koja kruži ali i zbog svog zaista smešnog sadržaja.

„Kad prevarantima pobrljavi Google translate“; „Koliko para, toliko slanine“; „Naknade za svinjetinu“ samo su neki od nešto masnijih komentara na ovo prase u magacinu

A ko zna, možda sve ovo nije prevara i možda nečije pečenje čeka u magacinu, miriše radnicima u magacinu i hladi se…

Bonus video:

01:07

DAN ZALJUBLJENIH JE SVETSKA PREVARA Sveštenik Gligorije za Kurir TV: Pravi hrišćani treba da slave ljubav i večnost svakog dana

(Espreso / City magazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.