NAJNOVIJE INFORMACIJE O LAVICI KIKICI: Veterinari se na Paliću bore za njen život
Lavica Kikica, Foto: Printscreen/ Youtube/Suboticacom

TUGA

NAJNOVIJE INFORMACIJE O LAVICI KIKICI: Veterinari se na Paliću bore za njen život

Životinja je dehidrirana, slaba i neuhranjena

Objavljeno:

Mala lavica koja je primljena u četvrtak u Zoološki vrt Palić, i dalje je u lošem stanju. Ona je već nekoliko dana kritično i veterinari se bore za njen život.

- Stanje je za sada nepromenjeno - kratko je saopšteno u Zoo vrtu.

Poslednja slika iznemogle životinje dovoljno govori o njenom stanju. Vidi se kako nemoćna lavica leži i kao da drema.

Podsetimo, kako je saopšteno na Fejsbuk stranici Zoo vrta, životinja je dehidrirana, slaba i neuhranjena.

- Mala lavica koja je primljena u četvrtak u lošem stanju, dehidrirana, slaba, mršava, već četvrti dan je kritično i borimo se za njen život. Odmah po prijemu videli su se sledeći problemi: loša krvna slika, upale u organizmu, anemija, bila je puna parazita, ispod repa je imala ranu koja je već inficirana, i očigledno je bila u bolovima. Ona je odmah pregledana (ultrazvuk, laboratorijski pregledi krvi i uree, testovi) i primila je veterinarsku terapiju (infuziju, vitamine, različite vrste injekcija za jačanje, protiv bolova i protiv upala).

1 / 3 Foto: Printscreen/Instagram 192_rs

Po reakciji na meso, deluje da nikada ranije nije dobijala meso kao hranu. Posle date terapije, počela je sama da jede, ali deluje da creva i želudac nisu u stanju da vare tj. prerade hranu i nema stolicu, navode detalje u Zoo vrtu Palić.

- U ovoj generalno lošoj situaciji može da se desi da i drugi organi otkažu (bubrezi, jetra) - dodaje se.

Zbog povreda kostiju, ona će i nakon operacije morati da se drži u što manjem prostoru da bi mirovala i da bi kosti mogle da joj zarastu.

- Zbog opšte slabosti organizma ne možemo je stalno držati pod blagom sedacijom, već je potrebno fizički joj ograničiti kretanje. Hvala svim ljudima i organizacijama za zaštitu životinja koji nam se javljaju, pitaju, nude pomoć i podršku. Molimo Vas za razumevanje pošto ne možemo svima pojedinačno da odgovorimo na poruke, ali ćemo sve nove informacije objaviti na zvaničnim profilima i sajtu ustanove. Najvažnije u ovom trenutku je da se lavica stabilizuje, oporavi, a nakon toga ćemo zajedno sa drugim državnim organima naći najbolje rešenje za nju - napisali su iz ZOO Palić.

Bonus video:

02:15

NOVI NEODOLJIVI STANOVNIK BEO ZOO VRTA: Spava 16 sati, izlazi noću, i čim mu nešto nije po volji pretvara se u OKLOPNU LOPTICU

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.