NAJSLAĐE POJAČANJE ČUVARIMA REDA U SRBIJI: Danas BEBE, a sutra najbolji POLICIJSKI PSI! (VIDEO)
Štenci, Foto: INSTAGRAM/SCREENSHOT/MUPSRBIJE

preslatko

NAJSLAĐE POJAČANJE ČUVARIMA REDA U SRBIJI: Danas BEBE, a sutra najbolji POLICIJSKI PSI! (VIDEO)

Srpska policija je objavila snimak štenaca koji će postati čuvari bezbednosti

Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je na zvaničnom Instagram nalogu snimak najnovijih, i najslađih, pojačanja koja su stigla čuvarima reda. "Danas bebe, sutra čuvari mira i bezbednosti. Četa vodiča službenih pasa izvešće novu generaciju četvoronožnih policijskih službenika… Pratite kako rastu", piše u opisu snimka.

"Ove godine smo u okviru Policijske brigade, Čete vodiča službenih pasa, dobili dva legla štenaca iz matičnog stada. Prvo leglo u aprilu mesecu, tri šteneta nemačkih ovčara, i u junu mesecu, sedam štenaca takođe nemačkih ovčara", rekao je Marko Mačar, komandir prvog voda Policijske brigade.

Goran Urošević, komandir prvog odeljenja Policijske brigade, je dodao da neće svi psi biti obučeni za iste radnje, i da štence čeka obuka, pa test procene sposobnosti. "Moramo biti dovoljno svesni budućih obaveza naših pasa, i da procenjujemo ko je na kom mestu. Nisu svi oni dobri za traganje, a nisu ni svi dobri za odbranu i napad. Mi ćemo ih razvrstati, a onda posle testa ide stroga specijalistička obuka", rekao je Urošević.

Bonus video:

01:28

DRŽAVA SAMO ZBOG OVOGA IMA PRIVATNU VOJSKU, TO SU PSI RATA Pukovnik u penziji šokirao: Smrt Prigožina je morala da se desi

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.