KO NE ISPOŠTUJE DOBIJA NEOPRAVDANI: Osnovci u Novom Sadu dobili nova pravila oblačenja, RODITELJI TRAŽE JEDNO!
Učenici, Foto: Beta/Dragan Gajić

kodeks oblačenja

KO NE ISPOŠTUJE DOBIJA NEOPRAVDANI: Osnovci u Novom Sadu dobili nova pravila oblačenja, RODITELJI TRAŽE JEDNO!

Mnogi roditelji čija deca pohađaju druge osnovne škole u Novom Sadu naveli su da pravilnici odavno postoje

Objavljeno:

Samo nekoliko dana pred početak školske godine Trinaesta beogradska gimnazija uvela je nova pravila oblačenja. Njen primer sledile su i mnoge druge srednje škole, a kako saznaje Telegraf.rs, kodeks nije izostao ni u osnovnim školama u Novom Sadu.

Naime, majka dve devojčice od 11 i 8 godina, koje pohađaju OŠ "Petar Kočić" u Temerinu, podelila je fotografiju novog pravilnika na društvenoj mreži, na kojoj se vidi da je zabranjeno nositi: majice sa bretelama i dubokim dekolteom, one koje ne pokrivaju stomak i leđa, šortseve, pocepane pantalone, mini suknje, helanke (ukoliko nisu prekrivene tunikom), papuče, kape, kačkete i kapuljače, odeću sa navijačkim obeležjima, odeću sa uvredljivim natpisima i slikama, providnu odeću.

Kako je potvrđeno iz ove škole, pravila postoje već godinama, ali je ove godine na njih stavljena posebna pažnja, piše Telegraf.

- Tačno je da postoje pravila oblačenja, ali ona postoje već duže vreme u većini škola, pa i u našoj. Učenici moraju dolaziti pristojno obučeni na nastavu, a sada su samo ta pravila više naglašena zbog preporuka i promena uvedenih ove godine - rečeno je iz uprave OŠ "Petar Kočić".

U nastavku obaveštenja koje su roditelji dobili iz ove škole navodi se da će učenici koji se ne budu pridržavali pravila oblačenja biti udaljeni sa nastave, a izostanak u te svrhe biće evidentiran kao neopravdani.

Mnogi roditelji čija deca pohađaju druge osnovne škole u Novom Sadu naveli su da pravilnici odavno postoje, te da ih deca bez problema poštuju. Većina je pohvalila kodekse oblačenja.

Pravila oblačenja u 13. Beogradskoj gimnaziji
Pravila oblačenja u 13. Beogradskoj gimnazijifoto: Printscreen/trinaestabggim.edu.rs

- Ovo je super, bar nisu zabranjene trenerke i duksevi - glasio je jedan od komentara.

Ipak, većina roditelja ipak smatra da bi trebalo uvesti uniforme kako se nijedan učenik ne bi razlikovao, a sa druge strane trvde da bi im takva promena olakšala potragu za odećom.

Podsetimo, od 1. septembra u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji je zabranjeno neprikladno odevanje učenika, koje podrazumeva nošenje bretela, kratkih pantalona, trenerki, kapuljača... Plakat na kom je jasno definisano šta je sve neprihvatljivo nositi u školi proširio se društvenim mrežama "brzinom munje". Reakcije su različite - neki su podržali ovu odluku, a neki je osuđuju.

Bonus video:

11:59

DECI KOJA SU BILA IZLOŽENA NAJVEĆIM TRAUMAMA, ŠKOLA JE POČELA DRUGAČIJE Slavica Đukić Dejanović o početku škole

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.