SRBIN JE NABAVIO IKONU ZBOG KOJE NIJE MOGAO DA ZASPI: Tek kada ju je vratio u crkvu, DESILO SE PRAVO ČUDO! (VIDEO)
Foto: printscreen/youtube

NIJE MOGAO DA ZASPI!

SRBIN JE NABAVIO IKONU ZBOG KOJE NIJE MOGAO DA ZASPI: Tek kada ju je vratio u crkvu, DESILO SE PRAVO ČUDO! (VIDEO)

Ikona posvećena Majci Božijoj iz 1748. godine, koja se prema motivima naziva "Dostojno est“, prvi put je bila naslikana u svetogorskim manastirima
Objavljeno:

Čudotvorna ikona posvećena Majci Božijoj na smrt je prepala jednog kolekcionara iz Beograda. Tek kada ju je vratio vlasnicima, crkvi Presveta Bogorodica u Bitolju, na zapadu Makedonije, počeo je mirno da spava.

Ukoliko ste jutros ustali RANIJE bićete VREDNI cele godine: Evo nekih običaja koje DANAS MORATE ispoštovati!

Mitropolit prespansko-pelagonijski i administrator australijski i novozelandski Makedonska pravoslavne crkve, vladika Petar, na konferenciji za novinare je rekao da se zaista radi o čudotvornoj ikoni, jer ju je samo čudo vratilo iz Beograda.

Ikona posvećena Majci Božijoj iz 1748. godine, koja se prema motivima naziva “Dostojno est“, prvi put je bila naslikana u svetogorskim manastirima.

Takva ikona je pre nekoliko decenija bila ukradena iz crkve u Bitolju, nakon čega je raznim švercerskim putevima i kriminalnim kanalima završila kod jednog kolekcionera ikona u Beogradu.

Odkako ju je nabavio, on više nije imao miran san. Ikona Majke Božije mu se često javljala u snu moleći ga da je vrati tamo odakle je ukradena. Kolekcioner više nije mogao da izdrži te noćne more i košmare, pa je stupio u kontakt sa vladikom Petrom i ponudio mu da vrati ikonu, ali pod jednim uslovom – da ne bude prijavljen policiji.

"Obećao sam mu, i po cenu svog života da ga neću prijaviti u policiju samo da vrati ikonu, i ikona je bila vraćena. I druga čuda su se kasnije događala, a i sada se dešavaju, ali o njima nećemo sada govoriti, možda nekih narednih godina", rekao je vladika Petar.

Nakon restauracije, ona je sada, uoči velikog hrišćanskog praznika Uskrsa, izložena u crkvenom hramu Presveta Bogorodica u Bitolju, a o čudima će, rekao je vladika Petar, još dugo svedočiti.

Čudotovorna ikona je vraćena u crkvu u Bitolju:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.