POZNATO KADA TAČNO STIŽE NEVREME U SRBIJU: Ne izlazite AKO NE MORATE, biće HAOS!
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

NEVREME

POZNATO KADA TAČNO STIŽE NEVREME U SRBIJU: Ne izlazite AKO NE MORATE, biće HAOS!

U Srbiji se u toku noći očekuje veliko nevreme sa obilnom količinom padavina

Objavljeno:

Kako je već najavljeno, Srbiju u toku noći večeras očekuje veliko nevreme praćeno pljuskovima sa grmljavinom. I Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izdao više upozorenja na svom sajtu, danas će na udaru biti područje Bačke, a u toku noći i u nedelju ostatak Srbije.

U Beogradu se očekuje potop, najavljena je velika količina padavina, između 30 i 60mm za 24 časa. Kako se vidi na sajtu "vremeradar.rs", nevreme u Srbiju stiže danas u popodnevnim časovima, dok se pik padavina očekuje oko ponoći.

nevreme
foto: VREMERADAR.RS/SCREENSHOT

Celokupno kretanje vremenskih nepogoda koje stižu u Srbiju danas popodne pogledajte u galeriji. Tokom sutrašnjeg dana se očekuju padavine tokom celog dana uz veliki pad temperature.

Vreme narednih dana

U nedelju u svim krajevima znatno hladnije sa kišom i lokalno jačim pljuskovima. Biće svežije za 10 do 15 stepeni u odnosu na subotu. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 18°C na zapadu do 27°C u Negotinu i u Dimitrovgradu. Uveče kiša i pljuskovi u većini predela. U ponedeljak sveže sa kišom koja se premešta ka jugu, a na severu Srbije nastupa delimično razvedravanje. Na jugu će biti hladnije nego u nedelju, a na severu malo toplije. U utorak i sredu toplije sa sunčanim periodima uz svežija jutra.

Bonus video;:

01:40

VELIKO NEVREME U ŠPANIJI: Potop u većem delu zemlje, ima i mrtvih?

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.