"IDEALAN NAČIN DA SE SJE*** MAKSIMALNO": Srbi poručili OVO gastabajteru koji želi da se VRATI i živi na SELU!
Selo / ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

šta kažete na ovo?

"IDEALAN NAČIN DA SE SJE*** MAKSIMALNO": Srbi poručili OVO gastabajteru koji želi da se VRATI i živi na SELU!

A kako je prošao jedan Srbin u svojoj želji da počne život u selu, napisao je u svom komentaru

Objavljeno:

Srbin koji već niz godina živi u inostranstvu odlučio je da se vrati u Srbiju. Kako je objasnio, ne želeći da mu deca odrastaju u sistemu gde se trenutno nalazi, rešen je da svoj život i život svoje porodice nastavi na selu.

Neimenovani Srbin, svoju odluku podelio je na Reditu sa ostalim članovima srpskog dela ovog sajta, želeći da "udari kontru na kliše teme o odlasku iz Srbije", međutim, umesto dobrodošlice, neki su mu objasnili da je previše "romantizovao srpsko selo".

"Ovom objavom bih da udarim kontru na kliše temu 'odlazak iz Srbije'.

Kako već niz godina živim u inostranstvu, odlučio sam da se vratim u Srbiju na selo.

Razlozi za to su mnogobrojni sa moje strane, pa me interesuje da li još neko ovde planira isto, i koji su vaši razlozi, ali takođe i planovi kako biste sproveli isto.

Ključni razlog za povratak je taj što ne želim da mi deca odrastaju u ovom sistemu. Ne kažem da je u Srbiji sistem bolji, već jednostavno želeo bih da neke naše vrednosti prenesem na svoju decu, što u drugoj državi ne bih mogao", napisao je on.

Svojom objavom naterao je mnoge ljude širom Srbije da podele svoje mišljenje o životu na selu.

"Mislim da idealizuješ život na selu. Mada ako ćeš raditi IT poslove i imati dobre prihode za Srbiju onda što da ne, tad je banja ali ako ćeš živeti na selu i od sela, uh brate patnja je to, muka živa. Plus imaš još milion pitanja pored toga - škola, zdravstvo, dobra internet konekcija, infrastruktura generalno i još stotinu čuda, možda je u državi odakle trenutno dolaziš to sve sređeno, ali ovde može biti baš muka", posavetovao ga je jedan reditor.

Na njegov komentar javio se i sam muškarac koji planira da se vrati, te napisao:

"Jeste da malo idealizujem, ali na selu sam odrastao. Isprva sam bežao od istog i živeo isključivo u gradovima nakon srednje škole, ali vremenom sve dođe na svoje", objasnio je on.

Ispod njegove objave našao se jedan predlog kojim će najbolje videti da li mu selo zaista i odgovara.

"Ja bih ti predložio da pre nego što se potpuno preseliš, to prvo odradiš fazno. Dakle da odabereš neko selo i provedeš neko vreme tamo i vidiš kako ti se čini. Jer pored svega ostalog do sada navedenog, u tom selu se svi poznaju oduvek, a ti se odjednom pojavljuješ iz sveta, baviš se frilensom i imaš potpuno drugačije navike.

"Zaboravi priču o povratku na selo"

A kako je prošao jedan Srbin u svojoj želji da počne život u selu, napisao je u svom komentaru.

Selo
Selofoto: PrintScreen/ YouTube/ Avaz TV

"Ta priča o 'povratku na selo' - zaboravi prijatelju, zaboravi. Ja sam od 2006. planirao da se prebacim na selo pa sam imao neke pokušaje. Obišao sam 80 km oko Beograda na sever i na jug, ako se pomeriš malo iz Beograda/Novog Sada dalje i desi ti se bilo šta, dete dobije jaču temperaturu, ne daj Bože ti imaš problem sa srcem ili padneš sa merdevina - nemaš rešenje. Lokalni doktor je tu po kazni, ne želi da se bavi svojim poslom. Za sve osim hleba ćeš morati da ideš u Beograd da kupiš. Sve to super deluje kao živiš na selu, čist vazduh, čista hrana, ali realnost je ako planiraš da dobiješ decu, tu decu si zeznuo maksimalno. To što misliš da ćeš ti da ih učiš i obrazuješ, hoćeš juče, nemaš kad na selu. Nemoj da pogrešiš jer 'vratim se na selo zbog dece' je idealan način da tu decu sje*** maksimalno", napisao je on.

Sa njegovim komentarom mnogi su se složili, mada je bilo i onih koji su objasnili da su zadovoljni životom na selu, te da se nikada ne bi vratili za Beograd, ili otišli van granica Srbije.

Takođe, mnogi su pohvalili odluku ovog Srbina koji planira da se vrati na selo, objašnjavajući da se sami na isto ne usuđuju, iako bi jako želeli da probaju.

Bonus video:

01:47

LEGENDARNI ŠEKI RADI DVA POSLA U AMERICI! Najavio povratak u Srbiju: Ne plaćaju me onoliko koliko vredim!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.