BOJANA OPISALA KAKAV JE TRETMAN U NORVEŠKIM PORODILIŠTIMA: Za ručak LOSOS, bolnica kao HOTEL, a sve je BESPLATNO
Foto: Sam Edwards / Hoxton / Profimedia

NEUPOREDIVO

BOJANA OPISALA KAKAV JE TRETMAN U NORVEŠKIM PORODILIŠTIMA: Za ručak LOSOS, bolnica kao HOTEL, a sve je BESPLATNO

Na meniju su se našli ukusni specijaliteti poput bakalara i lososa.

Objavljeno:

Bojana, mama i blogerka koja živi u Norveškoj, podelila je na svom Fejsbuk profilu "Bojana hedonista - život u Norveškoj" post sa fotografijama koje prikazuju izuzetno pažljiv tretman koji majke dobijaju odmah po porođaju u norveškim porodilištima. Njen opis i slike sugeriši da atmosfera izgleda kao u luksuznom hotelu, a ne u bolnici.

Na meniju su se našli ukusni specijaliteti poput bakalara i lososa.

Majke i bebe dobijaju sve što im je potrebno, a kad nešto postane prljavo, dovoljno je baciti, jer će biti zamenjeno novim i čistim. Očevi su aktivno uključeni u brigu o novorođenčetu, čak i naučeni kako da ih presvlače, dok provode vreme sa njima. Bojana opisuje da je ovo samo deo jedinstvenog tretmana koji majke imaju u norveškim porodilištima.

"Porodilište u Norveškoj. Imate sve što vam može pasti na pamet! Za mame, za bebe. Uloške, pelene, vlažne maramice, pidžame. Sve što vam se isprlja, samo bacite na pranje. Postoji čak i soba gde se bebe presvlače, gde su sve očevi detaljno naučeni kako da to rade, jer sam ja prva dva dana imala kateter i nisam mogla ništa raditi. Takođe postoji posebna soba za dojenje i za kupanje bebe - sve vam oni pokažu kako da ponovite," napisala je Bojana.

Kako piše dalje, dobila je svoju sobu, odnosno apartman sa kupatilom, televizorom, krevetom sa daljinskim: "Imate dugme kojim pozivate babice da dođu za sve što vam treba".

- Suprug je bio sa mnom i Ninom sve vreme - piše.

"Jedemo bakalar i losos"

Kada je u pitanju hrana, ona je vrlo raznovrsna i bogata, predviđena da ženi nakon porođaja da energiju.

- Postoji i kantina sa super hranom, uvek imate nešto 24 sata. Ja obožavam bakalar koji je često bio na meniju, losos takođe, bareno povrće, ćufte, sveže voće svaki dan, voćni jogurti, razni namazi. I ono najvažnije su ljubazni, nasmejani ljudi puni empatije. P. S. u pitanju je državna bolnica, boravak je besplatan naravno - napisala je Bojana.

Bonus video: ČUDO KOJE SE DOGAĐA JEDNOM U 700.000 TRUDNOĆA, DESILO SE U LESKOVCU! Jelica je za 4 godine rodila dva para blizanca, istog pola

01:49

ČUDO KOJE SE DOGAĐA JEDNOM U 700.000 TRUDNOĆA, DESILO SE U LESKOVCU! Jelica je za 4 godine rodila dva para blizanca, istog pola

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.